Vīrieši, disertācija un citi plāni: ko apņēmusies skandalozā literatūrkritiķe un pasniedzēja Iveta Ratinīka; nekad neuzminēsi, kas ir #4

1-85

Vīrieši, disertācija un citi plāni: ko apņēmusies skandalozā literatūrkritiķe un pasniedzēja Iveta Ratinīka (nekad neuzminēsi, kas ir #4!)

Autore, kritiķe un literatūras pasniedzēja Iveta Ratinīka pēdējo gadu laikā atzīmējusies gan ar tetovējumu demonstrēšanu glancētajos žurnālos, gan ar oriģināla viedokļa paušanu daudzos svarīgākajos literārās dzīves notikumos, gan nenormatīvās leksikas pilnas dzejas izmantošanu, vidusskolniekiem ceļot priekšā moderno latviešu literatūru. Vārda mākslā viņa ir spēks pats par sevi. Bet kādi ir viņas sievišķīgie plāni? Ko viņa pati par tiem saka?

1. Turpināšu darbu pie savas doktores disertācijas par Jāņa Rokpeļņa dzeju un prozu. Varbūt man būs mazliet mazāk laika skandalēties kvalitatīvas, baudāmas literatūras vārdā, jo palikusi pati piņķerīgākā darba daļa. Bet, kad tā reiz būs paveikta, no tās iznāks pilnvērtīga zinātniskā monogrāfija. Un nav izslēgts, ka manis pašas dzejas grāmata uzrakstīsies vēl pirms tam.

2. Apņemšanās — pavadīt vairāk laika kopā ar savu vīrieti. Jā, mums ir vairāk kopīga nekā tikai gulta. Mani neinteresē vīrietis, ar kuru vieno tikai gulta. Mēs abi esam aizņemti darbā un sabiedriskās aktivitātēs, tāpēc novērtējam visus tos brīžus, kad esam kopā. Viņam manī patīk tieši tās izpausmes (neatkarība, patstāvība, impulsivitāte), kuras citi nevar izturēt.

3. Turpināšu tievēt. Pagājušajā gadā notievēju par vairāk nekā 10 kilogramiem. Kāpēc apstāties? Sajūta ir ļoti laba. Iesaku pamēģināt! Tas nemaz nav tik grūti!

4. Beidzot jātiek vaļā no TELE2 mobilā interneta. Smieklīga apņemšanās? Protams. Tomēr, kad interneta «puļķis» kārtējo reizi uzkāris datoru svarīga darba vidū, vai arī nav pieejams Skype savienojums ar kādu universitāti, kurā notiek zinātniskā konference, tas it nemaz nav jautri. Pie tam summas, kas jāmaksā par šo pakalpojumu, it nemaz nav smieklīgas, ja sarēķina kopā pa pusgadu…

Vārdu sakot, meitenes: turpināsim piepildīt savus būtiskākos plānus un ļausim, lai pārējie piepildās paši! — visām zeltenēm novēl Iveta.

 

Leave a Comment