10 ievērojami Latvijas apakšveļas ražotāji prezentēs savas aktuālās kolekcijas

“Rosme”, “V.O.V.A. Lingerie”, “Orhideja” un citi ievērojami latviešu apakšveļas zīmoli piedalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā apakšveļas modes skatē, kas norisināsies 25. oktobrī 4. apakšveļas nozares uzņēmēju biznesa foruma ietvaros. Pasākumu būs iespējams vērot tiešraidē internetā.

Modes skatē, kurā piedalīsies 10 ievērojami apakšveļas ražošanas nozares spēlētāji – “Gracija-RIM”, “La Coquette”, “Nikol Djumon”, “Orhideja”, “Regina N”, “Rosme”, “Stefi L”, “V.I.P.A.”, “V.O.V.A.”, “Ze:Bra.” -, tiks prezentētas zīmolu aktuālās kolekcijas. Modes skate ir daļa no LIAA organizētā 4. Apakšveļas nozares uzņēmēju biznesa foruma Liepājā, kurā divu dienu garumā vairāk nekā 200 dalībnieki no 14 valstīm iepazīsies ar jaunākajām apakšveļas ražošanas tendencēm Latvijā un pasaulē, vērtēs labākos tirdzniecības un eksporta risinājumus, kā arī iezīmēs nozares nākotnes iespējas.

“Apakšveļas ražotāji šobrīd ir spēcīgākie Latvijas tekstilražošanas sektora pārstāvji, kas ir veiksmīgi ne tikai vietējā tirgū, bet arī eksportā uz ārvalstīm, kas, protams, labvēlīgi ietekmē valsts ekonomiku. Mūsu ražotāji starptautiskajā tirgū spēj piedāvāt pilnu pakalpojumu klāstu – no furnitūras un audumu ražošanas līdz apakšveļas kolekciju dizaina izstrādei un ražošanai, kas neapšaubāmi ir viena no lielākajām Latvijas rūpniecības priekšrocībām. Forums un tā ietvaros organizētā modes skate ir apliecinājums šī ražošanas sektora nozīmībai, un ceram, ka tas veicinās jaunas sadarbības produktu eksportā,” stāsta LIAA direktors Andris Ozols.

Modes skate plānota kā slēgts pasākums foruma dalībniekiem, taču ikvienam interesentam būs iespēja to vērot tiešraidē mājaslapā “Lingerieforum.liaa.gov.lv” https://lingerieforum.liaa.gov.lv/lv/ plkst. 18.45.

“Latvijas veļas ražotāji vienmēr seko līdzi pasaules modes tendencēm un cenšas, lai saražotā produkcija atbilst jaunākiem trendiem. Ik gadu, apmeklējot profesionāļu izstādes Parīzē, uzņēmumu dizainieri iedvesmojas no aktuālajiem jaunumiem veļas pasaulē: krāsu toņiem, dizaina tendencēm un izejvielu sortimenta piedāvājumu. Šajā sezonā ļoti liels akcents tiek likts uz veļas komfortu, izturību un tajā pašā laikā maigumu. Krāsu toņi, kas ir modē šosezon, ir ļoti atšķirīgi – atslēgvārds ir kontrasts. Tiek lauzti stereotipi par klasiskām balto un melno krāsām, kā arī pelēko vai ādas krāsu – arī tās kļūst rezonējošas, spilgtas un kliedzošas. Uz tām parādās dūmu efekti ar rubīnkrāsas un violetiem toņiem”, stāsta Latvijas Veļas ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Jurijs Hadarovičs

4. apakšveļas nozares biznesa forums pulcēs ne tikai apakšveļas ražotājus, bet arī ārvalstu iepircējus, kas varētu būt ieinteresēti importēt savās valstīs Latvijas ražojumus. Foruma ietvaros plānotas divpusējas uzņēmēju tikšanās ar iepircējiem, kā arī īpašas iepircēju vizītes apakšveļas ražotnēs Liepājā.

Leave a Comment