15 gudri citāti no Markusa Aurēlija, kas jūs pārsteigs ar savu dziļumu

“Rakstura pilnība slēpjas tajā, ka katru dienu dzīvojat tā, it kā tā būtu jūsu pēdējā.” Diemžēl mēs nemākam novērtēt dzīvi un to brīnumu, kas slēpjas tajā, ka katru rītu atveram acis. Patiesi laimīgi ir tikai tie, kuri patiesi saprot, ka šī diena var būt pēdējā. Šie ir laimīgākie cilvēki uz planētas. Šeit jūs varat arī atsaukt atmiņā citu citātu no lielā Romas imperatora: “Dzīvo tā, it kā jums atstātais laiks būtu negaidīta likteņa dāvana.”

“Milzīga dāvana ir klausīties, ko saka cits cilvēks, iedziļinoties viņa dvēselē.” Cik bieži savā ceļā esi sastapis cilvēkus, kuri uzklausītu tevi un mēģinātu sajust tavas emocijas, pārdzīvojot tās personīgi savās galvās? Esiet tādi cilvēki paši, lai jūsu dzīvē būtu vairāk patiesu draugu, jo tikai ar prasmes klausīties var iemantot kāda cita mīlestību.

“Jūsu darbiem jābūt tādiem, lai jūs vēlētos tos atcerēties savos panīkuma gados.” Dari to, ko liek tava sirds. Ja to darīsi, tad vecumdienās šo mirkli varēsi atcerēties ar sajūsmu un smaidu. Dariet labus darbus un neaizmirstiet darīt gaišus darbus, lai emocijas no tiem mūžīgi dzīvotu jūsu sirdī.

“Neviens savā ceļā nesastopas ar grūtībām, kuras nevarētu izdzīvot.” Liktenis un Dievs mums vienmēr dod reālus pārbaudījumus. Ja jums tagad ir grūti, tad rīt šīs mokas nešķitīs tik smagas, kā šķiet tagad.

“Beidziet ticēt, ka esat aizvainots, lai novērstu pārkāpumu. Likvidējiet aizvainojumu pret ļaunu cilvēku, lai izskaustu pašu ļaunumu . Ja jūs pat nedomājat par sliktiem cilvēkiem, tad ļaunumam nebūs varas pār jums. Tas vienā mirklī pārtrauks saindēt tavu dvēseli. Tā ir patiesība, jo tikai mūsu reakcija uz ļaunajiem darbiem rada sāpes, nevis paši darbi.

“Vēlme mainīt savas domas, lai labotu kļūdu, ir patiesa brīvība. Cilvēks, kurš turpina pieļaut savas kļūdas, nekad nebūs brīvs.” Citiem vārdiem sakot, ja jūs nebaidāties mainīt savas domas, atzīstot, ka esat kļūdījies, tad jums ir atvērtas jebkuras durvis. Tas, kurš spītīgi stāv uz sava pamata, saprotot savu kļūdu, ir sava stulbuma gūsteknis.

Lasi arī: No sīpoliem raudāt ir noderīgi, bet ne tad, kad sīpoli sabojājas dobēs

Lasi arī: Lauku dziedniece padalījās ar mēslojuma recepti, no kura augi maģiski aug un sniedz lielisku ražu

“Cēlu, laipnu un labu cilvēku vienmēr var atpazīt pēc acīm.” Lai cik viltīgs būtu tavs ienaidnieks un lai cik prasmīgs melis viņš nebūtu, viņa acis vienmēr nodos viņa patiesos nodomus. Neklausies tajā, ko tev saka, bet ieskaties acīs cilvēkam, kurš tev cenšas pateikt kaut ko svarīgu.

“Jo vairāk jūs mīlat sevi, jo vairāk esat atkarīgs no citu viedokļiem . ” Tas ir abpusgriezīgs zobens, jo tu nevari sevi mīlēt, tad pārstās būt laimīgs. Ir daudz grūtāk cienīt sevi un labi izturēties pret sevi, nepievēršot uzmanību kritikai.

“Ceļā uz mērķi mēģiniet izvēlēties īsāko ceļu, jo tieši viņš ir saskaņā ar pašu dabu.” Dabai un Visumam nepatīk sarežģītība. Dabā vienmēr viss ir vienkāršs un skaidrs, tāpēc cilvēkiem, kuri vienmēr visu sarežģī, ir ļoti grūta dzīve.

“Dzīve ir nebeidzama cīņa. Tas prasa, lai mēs būtu gatavi un nelokāmi, risinot pēkšņos un neparedzētos. Lai arī kā mēs gribētu dzīvi saukt par patīkamu un vienkāršu, to izdarīt būs grūti. Patīkami brīži ir atelpas brīži starp cīņām, kuras liktenis mums uzliek. Mēģiniet šādos periodos izbaudīt uzvaras vai labot kļūdas, kas noveda pie sakāves.

Eksperti novēl jums panākumus dzīvē un ātru laimes sasniegšanu visās tās izpausmēs. Lai kļūtu vēl gudrāks, iesakām izlasīt arī  Konfūcija  , izcilā ķīniešu filozofa, divpadsmit gudros citātus .

Leave a Comment