4 receptes maigai un sulīgai gaļai cepeškrāsnī, ko nav kauns pasniegt uz svētku galda

2. recepte: franču gaļa ar kartupeļiem

Ēdiena pagatavošanai vajadzēs: vienu kilogramu liellopa “ābolu”, astoņus vidēja lieluma kartupeļus, četrus sīpolus, 150 gramus cietā siera, 80 gramus sviesta, ēdamkaroti augu eļļas, sāli, melnos piparus un garšvielas pēc garšas. , četras līdz piecas ēdamkarotes majonēzes.

Kartupeļus nomizo, liek katliņā, pielej ūdeni, viegli sāli un liek uz plīts gatavot līdz pusgatavībai. Tad notecina ūdeni, atdzesē un sagriež apmēram viena centimetra biezās šķēlēs.

Paņemiet lielu stikla vai keramikas veidni, iesmērējiet tās dibenu un sienas ar sviestu un pievienojiet nedaudz sāls. Pēc tam kartupeļu šķēles izklāj kārtās, nedaudz pārklājoties.

Tālāk mēs pārejam pie gaļas. Sagrieziet to pāri graudiem apmēram pusotra centimetra biezos gabaliņos, katru ietiniet pārtikas plēvē vai plastmasas maisiņā un labi sasitiet ar virtuves āmuru.

Mazā bļodiņā sajauc sāli, piparus un iecienītākās garšvielas (čili, Provansas garšaugus, kariju u.c.), pievieno augu eļļu un iegūtajā maisījumā marinē liellopa gaļu. Pēc tam kartupeļiem virsū liek “karbonādes”.

Pārejam pie priekšgala. Nomizo, sagriež pusgredzenos un apcep ar augu eļļu ieziestā pannā apmēram piecas minūtes. Ir svarīgi, lai sīpols iegūtu skaistu zeltainu nokrāsu.

Liek to kopā ar sviestu virsū gaļai, bagātīgi ieziež ar majonēzi (pikantumam var pievienot nedaudz ķiploku) un liek uz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Kad laiks pagājis, izņem pannu, pārkaisa liellopa gaļu ar rīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes līdz zeltaini brūnai.

Lasi arī: Kādus produktus ir vērts iepirkt vairumā, lai nākotnē ietaupītu naudu?

Piezīme: Ja majonēze jums nešķiet īpaši veselīgs produkts, varat to aizstāt ar augstas kvalitātes biezu skābo krējumu vai krējumu ar tauku saturu 20%. Šajā gadījumā liellopu gaļa kļūs daudz maigāka.

3. recepte: Vistas gaļa ar sēnēm podos

Ēdiena pagatavošanai būs nepieciešami: 800 grami vistas ciskas, 200 grami šampinjonu, viens sīpols, pieci vidēji kartupeļi, 200 mililitri krējuma, 100 mililitri ūdens, 50 grami cietā siera, sāls, pipari un garšvielas pēc garšas.

Kartupeļus nomizo, labi noskalo zem tekoša ūdens, sagriež vidēja lieluma kubiņos. Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos, nedaudz sāli un piparus, un tad apcep ar augu eļļu ieziestā pannā. Nav nepieciešams to sagatavot līdz gatavībai, ir tikai zelta garozas izskats.

Sīpolu nomizo un sasmalcina. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs, tad piecas minūtes apcep uz pannas kopā ar sīpolu. Ņem dziļu bļodu, sajauc krējumu ar ūdeni, pievieno sāli, piparus un garšvielas – ideāli der paprika, kurkuma un kaltēts baziliks.

Nākamais posms ir sastāvdaļu izlikšana podos. Pirmā kārta ir vista, otrā – kartupeļi, trešā – sēnes un sīpoli, ceturtā – krēmveida pildījums un piektā – rīvēts siers. Šķidrumam jābūt ne vairāk kā pusei katla. Tvertnes pārklāj ar vākiem un liek uz vienu stundu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī (atkarībā no cepeškrāsns jaudas tas var aizņemt vairāk vai mazāk laika).

4. recepte: cūkgaļas rullītis ar sēnēm un sieru

Ēdiena pagatavošanai vajadzēs: 700 gramus cūkgaļas filejas, viena ēdamkarote Dižonas sinepju, viena ēdamkarote sojas mērces, 50 grami mīksta krēmsiera, 200 grami šampinjonu, trīs ķiploka daiviņas, divas ēdamkarotes augu eļļas, 75 grami rīvmaizes, 200 grami spinātu, šķipsniņa kaltēta timiāna, šķipsniņa kaltēta oregano, sāls un malti melnie pipari pēc garšas.

Vispirms jums ir jāsagatavo pildījums. Lai to izdarītu, sagrieziet sēnes plānās šķēlēs, labi noskalojiet spinātus zem tekoša ūdens, nosusiniet ar papīra dvieli un sasmalciniet, nomizojiet ķiplokus un izlaidiet caur presi.

Uz plīts liek ar augu eļļu ieziestu pannu, pagaidi, kamēr uzsilst, tad apcep šampinjonus kopā ar ķiplokiem, pievienojot sojas mērci – pietiks ar piecām minūtēm.

Pievienojiet spinātus un vāriet pildījumu vēl piecas minūtes – zaļumiem nevajadzētu zaudēt savu bagātīgo krāsu. Kad laiks ir pagājis, noņem no uguns, atdzesē un sajauc ar pārējām sastāvdaļām – rīvmaizi, krēmsieru, timiānu un oregano.

Paņemiet filejas gabalu un sagrieziet to gareniski, lai tas atvērtos kā grāmata. Ietin pārtikas plēvē un kārtīgi sasit ar āmuru, lai cūkgaļas biezums nepārsniegtu vienu centimetru.

Iekšā liek sēņu pildījumu ar sieru un spinātiem, ietin rullī un nostiprina maliņas ar zobu bakstāmajiem, lai cepšanas laikā neatveras.

Beigās veido “pildījumu”: sajauc sinepes ar augu eļļu un ar šo maisījumu apsmērē rullīti, pa virsu uzkaisot sāli, piparus un garšvielas.

Cūkgaļu liek uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 230 grādiem uz 30 minūtēm (var aizņemt nedaudz vairāk vai nedaudz mazāk laika, noteikti pārbaudiet gatavību).

Leave a Comment