5 fakti, kas tev obligāti ir jāzina par avokado sēklām!

Ikdienā daudzi lieto avokado savā uzturā,it īpaši slaidās līnijas ieturētāji. Bet ir pāris faktu par šo augli, ko līdz šim nezināja neviens. Precīzāk par avokado lielajām sēklām, kas patiesībā ir ēdamas un sniedz lielu labumu Vese***ai.

Patiesībā avokado sēklas satur daudz vairāk šķiedrvielu un fenola nekā augļa mīkstums.

Pirms sēklu izmantošanas (tām ir rūgta un velkoša garša) noņem nelielu apvalka kārtu, kas aptver sēklu. Tad notīra avokado sēklas vai sasmalcina tās pulverī ar kafijas dzirnaviņām vai spēcīgu blenderi.

Šo pulveri var izmantot kā piedevu salātiem, zupām vai sautējumiem, vai vienkārši pievienot karoti sulai vai kokteilim.

Šīs sēklas sniedz tādu labumu Vese***ai un skaistumam, ka nāksies divreiz padomāt, pirms nākamreiz tās izmetīsi.

Lūk, pārsteidzošākās priekšrocības, kuras sniedz avokado sēklas.

1. Nostiprina imunitāti

Avokado sēklām piemīt spēcīgas antioksidantu īpašības. Tāpat avokado sēklas satur vairāk nekā 70% pretnovecošanas īpašību. Regulāri pievieno avokado sēklu pulveri smūtijam vai sulai, lai nostiprinātu imunitāti un aizsargātu sevi saaukstēšanās un gripas laikā.

2. Samazina holesterīna līmeni

Avokado sēklām piemīt spēja samazināt holesterīna līmeni. Šīs sēklas satur barojošu eļļu, kas ir bagāta ar antioksidantiem, kuri spēj pazemināt augsta holesterīna līmeni. Turklāt sēklas ir viens no labākajiem šķiedrvielu avotiem, kas kopumā labvēlīgi ietekmē sirds veselību.

Iepriekšējos gados veiktajos farmaceitu pētījumos tika noskaidrots, ka avokado sēklas ir labs bioaktīvo fitoķīmisko vielu avots, kas ne tikai samazina holesterīna līmeni un paaugstinātu As**sspiedienu, bet arī uzlabo imunitāti.

3. Cīņa ar audzēju

Avokado sēklām piemīt pretvēža īpašības. Sēklas satur flavonolu, kas pieder pie flavonoīdu klases, kas savukārt ietver tādus savienojumus kā kvercetīns, kaempferols un mirezitīns, kas darbojas kā spēcīgi antioksidanti, lai palīdzētu novērst un mazināt audzējus. 2015. gadā publicētā pētījumā tika norādīts, ka lipīds avokatīns B, kas tiek iegūts no avokado augļa, palīdz samazināt audzēju šūnu izdzīvošanas spēju, neietekmējot normālās perifērās cilmes šūnas.

4. Sekmē tievēšanu

Avokado sēklas, kas bagātas ar antioksidantiem, palīdz sadedzināt taukus, tādējādi sekmējot svara zudumu. Šķiedrvielas samazina ēstgribu un nodrošina sāta sajūtu vairākas stundas. Tas kavē ēst uzkodas, kurām piemīt augsts kaloriju apjoms. Turklāt avokado kauliņš satur kalciju, magniju un kāliju, kas sekmē vispārējo veselību, muskuļu darbību un svara zudumu. Lai notievētu, pagatavo smūtiju no ½ avokado sēklas, 1 zaļā ābola, 1 citrona sulas, ½ banāna, ½ glāzes spinātu un 1 ēdamkarotes ingvera.

Lasi arī: Kuras Zodiaka zīmes sagaida panākumi 2019. gadā: Pāvela Globa horoskops

5. Samazina iekaisumu

Avokado sēklās esošie antioksidanti katehīni un prokanidīni palīdz mazināt iekaisuma izraisītas sāpes, pietūkumu un stīvumu. Papildus labām antioksidanta īpašībām sēklas arī palīdz novērst iekaisumus.

Avokado sēklas ir noderīgas, lai mazinātu iekaisuma Sli**bas organismā, ieskaitot pūtītes, astmu, sinusītu, aterosklerozi, drudzi, zarnu iekaisuma Sli**bas, čūlaino kolītu, Krona slimību, reimatoīdo artrītu, intrastisko cistītu un pat vēzi. Apēd katru dienu 1-2 tējkarotes avokado sēklu pulvera. Tāpat tu vari izmantot avokado sēklu eļļu, lai masētu locītavas vai muskuļus, tādējādi mazinot sāpes un iekaisumu.

Avots:

Leave a Comment