5 raganu kapa vietas un stāsti, kas slēpjas aiz tām – tu kam tādam tici?

Jazū, Misisipi (Yazoo)

Jazū raganai piemita daudz īpašību no tām, kas tiek piedēvētas mitoloģiskajām raganām. Viņa pievilināja zvejotājus, apmierināja viņus un pēc tam nogalināja. Kādu reizi bēgot no tiem, kuri bija uzzinājuši, ka viņa ir ragana, viņa iekrita grimstošajās smiltīs. Kamēr grima, viņa izkliedza, ka skatīšoties, kā šī pilsēta nodeg. 1904. gadā viņas pareģojums piepildījās, kad Jazū pilsēta tika ieskauta liesmās; kopš tā laika raganas kapakmens ir apsiets ar ķēdēm. Leģenda vēsta, ka, ja ķēdes tiks saplēstas, šī pilsēta nodegs vēlreiz.

1

Mega Šeltone, Anglija (Meg Shelton)

Mega Šeltone bija ragana, kura nevienam nekā ļauna nenodarīja. Tomēr no viņas spējām tik un tā ļoti baidījās, un tad, kad viņa nomira, pilsētas iedzīvotāji uzlika maksimālu drošību viņas kapa vietai, lai viņa nekad nevarētu augšāmcelties. Nav nekā biedējošāka par zombiju-raganu. Pilsētas iedzīvotāji raganu apglabāja vertikāli ar galvu uz leju. Apglabāšanas vietai virsū tika uzlikts liels akmens, lai viņa nekad nespētu aizbēgt. Bet, ja jau viņa bija tik spēcīga, akmens pabīdīšana nebūtu viņas spēkos?

2

Čestervilas ragana, Ilinoisa

Čestervilā 1900-tajos gados kāda amišu sieviete tika dēvēta par raganu, pamudinot kādu kopienu izpildīt viņai Nā*essodu par viņas noziegumiem. Neskaitot sacelšanos pret dažām baznīcas mācībām, nav zināmi nekādi pierādījumi, ka viņa būtu bijusi ragana, tomēr tik un tā viņa tika pakārta. Viņas kapa vietā tika iestādīts ozols. Leģendas stāsta, ka šajā kokā atrodoties sievietes dvēsele, neskatoties uz to, vai viņa bija ragana vai nē.

3

Lasi vēl: Lūk 13 pazīmes, ka tu patiesībā esi ragana

Lilija Adī, Skotija (Lilias Adie)

1704. gadā Liliju viņas pilsētas iedzīvotāji apsūdzēja par raganu. Baznīca lika viņai atzīt, ka viņa ir sātana sieva pēc tam, kad no vairākām pilsētas sievietēm tika dzirdētas sūdzības. Lai gan tā vairāk bija piespiedu atzīšanās, viņa nekad tā arī nepiedzīvoja prāvu. Viņa nomira, pirms vispār apsūdzība tika atklāta, un pilsētas iedzīvotāji raganu apglabāja pludmalē bēguma laikā, izmantojot milzīgu kapakmeni, kas apsedza viņas kapa vietu. Ķermenis tika izskalots paisuma laikā, bet lielais kapakmens vēl joprojām turpat ir atrodams.

4

Nezināms, Itālija

Ir daudz īpatnēju veidu, kā raganas tiek apglabātas, lai viņas nekad vairs nepieceltos no Nā*es. Šī ragana nebija nekas vairāk par skeletonu tad, kad viņa tika atrasta, tomēr ir ticams, ka viņai tika piespriests Nā*essods Viduslaikos. Izskatās, ka pilsētas iedzīvotāji tik ļoti uztraucās, ka ragana varētu augšāmcelties, ka arheologi viņas žoklī atrada nagus, kas, kā leģendas vēsta, tiek izmantota kā metode tam, lai pēc Nā*es mirušais nespētu atgriezties.

5

Avots: theoccultmuseum.com

Leave a Comment