5 vienkāršas un maciņam draudzīgas uzkodu receptes krāšņam svētku galdam

Kad pienāk svētki ģimenē, tad saimniecei nākas piepūlēties, ali iepriecinātu viesus ar svētku maltīti. Mūsdienās vairs nav populāri likt galdā siltos ēdienus: pirmo, otro, tad vēl jāatceras par desertu.

Vēl pāris gadus atpakaļ šo ēdienu gatavošanas epopeju nomainīja tradicionālie salāti, tādi kā siļķe kažokā un rasols, kopā ar kotletēm, karbonādēm un cita veida gaļu. Tad tagad modē ir ļoti vienkārši, bet krāšņi klāts galds ar dažādām uzkodām gandrīz jebkurai gaumei un visi būs apmierināti.

Mēs piedāvājam 5 uzkodu receptes, lai atvieglotu gatavošanas procesu un ietaupīt naudu.

Sena aknu pankūku ar pildījumu recepte

Pagatavosim uzkodas svētkiem. Greznas aknu maizītes Jūsu viesiem. Tikai 800 grami vistas aknu, un jūs noteikti saņemsiet entuziasma pilnus komplimentus no saviem mīļajiem.

Jums būs nepieciešams:

Vistas aknas – 800 g

Olas – 2 gab.

Piens – 200 ml

Milti – 3 ēdamkarotes

Sīpols – 3 gab

Eļļa

Burkāni – 2 gab

Pildījumam:

Kausēts siers – 3 gab.

Majonēze – 2-3 ēdamk

Zaļumi

Ķiploki – 1 daiviņa

Pagatavošana:

Svarīgi! Mīklu aknu pankūkām gatavo blenderī, tas samazinās uzkodu rullīšu pagatavošanai nepieciešamo laiku.

Rūpīgi noskalojiet vistas aknas, noteciniet visu ūdeni un ievietojiet blenderī.

Tālāk nomizo 1 sīpolu, sagriež gabaliņos un liek blenderī. Tad pievieno 1 olu, sāli un piparus pēc garšas.

Blenderī pagatavo šķidru mīklu. Lej atsevišķā bļodā, pievieno siltu pienu, miltus, 1 ēdamkaroti eļļas un labi samaisa.

Uzkarsē pannu un cep aknu pankūkas. Kamēr pankūkas cepas, sagatavo pildījumu aknu tīteņiem.

Sīpolu un burkānu nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Smalki sagriež sīpolu. Sīpolu un burkānu apcep līdz zeltaini brūni, pārliek uz šķīvja.

Pievieno iepriekš sarīvētu kausēto sieru, ķiploka daiviņu pēc garšas, smalki sakapā garšaugus un smērējamo garšvielu pievieno majonēzi.

Katru aknu pankūku bagātīgi ieziež ar smērējumu, sarullē un sagriež porcijās.

Uzvarēs visus uzreiz: uzkodu rullītis Krabis Petty – recepte

Grezns un ļoti garšīgs krabju rullītis. Uzkoda, kas noteikti būs pirmā, kas pazudīs no galda. Pēc šo rullīšu nobaudīšanas, daudzi jūsu viesi prasīs recepti.

Jums būs nepieciešams:

Lavašs – 1 iepakojums

Olas – 4 gab

Gurķi – 2 gab

Krabju nūjiņas – 1 iepakojums

Kausēts siers – 3 gab

Tatāra mērce vai Cēzara mērce

Pagatavošana:

1. Izņem lavašu no maisiņa un sadali 2 vienādās daļās. Ieeļļojiet 1 pitas maizes loksni ar cēzara vai tatāra mērci.

2. Uz smalkās rīves sarīvē 3 kausētos sierus un apkaisa ar lavašu.

3. Krabju nūjiņas sarīvē uz smalkās rīves. Krabju nūjas nedrīkst sasaldēt. Jūs varat izvēlēties krabju gaļu, tas viss ir atkarīgs no jūsu budžeta.

4. Arī olas vāra līdz gatavas, tām jābūt cieti novārītām. Vēss un tīrs. Sarīvē.

5. Uz kausētā siera liek krabju nūjiņas, kam seko olas.

6. Pārklāj ar otru lavaša kārtu. Vēlreiz apsmērē ar mērci. Sarīvē 2 gurķus un apkaisa lavašu.

7. Visu kārtīgi sarullē rullī. Var ietīt pārtikas plēvē un ielikt ledusskapī uz 60 minūtēm, tad sagriezt porcijās. Lavaša rullīti var uzreiz sagriezt ar krabju nūjiņām un pasniegt porcijās.

Lieliska slinko uzkoda, kas pagatavota no parastā lavaša

Garda, ātra un vienkārša lavaša uzkodas recepte. Šī recepte patiks jebkurai mājsaimniecei, jo jums ar to nav ilgi jāmācās. Šis lavaša rullītis ar krabju nūjiņām ir lieliska svētku uzkoda.

Jums būs nepieciešams:

Taisnstūrveida lavašs – 1 gab

Vārītas olas – 4 gab.

Krabju nūjiņas – 4 gab

Kukurūza – 100 gr

Gurķi – 2 gab

Cietais siers – 100 g

Majonēze

Pagatavošana:

Vāra olas līdz gatavas, nomizo un smalki sagriež. Ievietojiet olas bļodā. No kukurūzas notecina visu šķidrumu un pievieno olām.

Cieto sieru sarīvē uz smalkās rīves. Olām un kukurūzai pievieno sieru, nedaudz majonēzi un visu kārtīgi samaisa. Gurķi nomizo un sagriež šķēlēs.

Vienu lavašu pārziež ar pildījumu, pievieno gurķi un 2-3 krabju nūjiņas. Lavašu uzmanīgi sarullē rullī un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Izņemam lavaša rullīti, sagriežam porcijās un pasniedzam. Rullīti var arī dekorēt ar jebkuriem zaļumiem.

Mimozas, kuras neviens vēl nav mēģinājis

Ikviena iecienītie Mimozas salāti ir viegli pagatavojami. Šodien mēs iesakām pagatavot pārsteidzošu uzkodu no pildītām olām.

Šie olu salāti uz visiem laikiem kļūs par jūsu iecienītākajiem. Pieejama uzkoda no vienkāršām sastāvdaļām.

Jums būs nepieciešams:

Olas – 8-10 gab

Tuncis eļļā – 120 g

Cietais siers – 50 g

Majonēze 3 ēdamkarotes

Sāls

Lociņi

Dilles

Pagatavošana:

Nomazgājiet olas un vāriet 15 minūtes, līdz tās ir pilnībā gatavas. Atdzesē aukstā ūdenī un nomizo. Pārgrieziet olas uz pusēm un ielieciet dzeltenumu bļodā. Sagrieziet 6-8 olas un atstājiet 2 olas pildījumam.

Atstājiet dažus dzeltenumus Mimozas uzkodas dekorēšanai. Atlikušos dzeltenumus sarīvē uz smalkās rīves vai sasmalcina ar dakšiņu. Uz smalkās rīves sarīvē 2 olas uz dzeltenumiem.

Cieto sieru ierīvē dzeltenumā. Varat izmantot holandiešu vai Čedaras sieru.

Atveriet tunča bundžu, noteciniet eļļu un samīciet ar dakšiņu. Pievieno dzeltenumam.

Smalki sagrieziet dažus lokus un pievienojiet pildījumam. Pievieno sāli, 3 ēdamkarotes vieglas majonēzes.

Mimozas salātus labi samaisa un pagaršo. Jūs varat pievienot nedaudz Provansas garšaugus.

Katru olu pusi piepildiet ar Mimozas pildījumu. Virsu viegli pārklāj ar majonēzi. Mēs to darām, lai dekors labi turētos.

Sarīvē 4 dzeltenumus, kas palika dekorēšanai. Bagātīgi apkaisa ar olu dzeltenumiem un pārliek uz skaista pasniegšanas šķīvja. Izrotājam pildītās olas ar diļļu zariņiem un pasniedzam.

Neticami viegla uzkoda, kas iepriecinās jūsu viesus

Gatavosimies svētkiem jau iepriekš. Supergarda krekeru uzkoda, kas iepriecinās ikvienu. Šī uzkoda pazudīs no galda, un cilvēki noteikti prasīs vairāk. Uzkoda ir ļoti viegli pagatavojama, bet garša ir neticama.

Šis smērējums ir piemērots arī grauzdiņiem vai tartletēm.

Jums būs nepieciešams:

Sāļie krekeri – 100 g

Kausēts siers – 2 gab

Tomāts – 1 gab

Ķiploki – pēc garšas

Dilles, pētersīļi

Mājas majonēze vai grieķu jogurts – 50 g

Pagatavošana:

Kausēto sieru sarīvē uz vidējas rīves dziļā šķīvī.

Nomazgājiet vienu tomātu un sagrieziet mazos kubiņos. No tomātiem izņem sēklas, lai pildījums neiznāktu šķidrs.

Nomazgājiet 1 zariņu dilles un 1 pētersīļu zariņu, nosusiniet ar papīra dvieli un smalki sasmalciniet.

Sajauc kausēto sieru, tomātus, zaļumus, izspiež ķiplokus un pievieno 2 ēdamkarotes majonēzes vai grieķu jogurta.

Pildījumam pievieno nedaudz sāls pēc garšas un labi samaisa.

Sviestmaižu krekera izvēle. Izklājiet vienu pildījuma pusi un aizveriet ar otro krekeri.

Pasniedziet šo kraukšķīgo krekeru uzkodu un izbaudiet.