Daudziem garšo cepumi, bet paskatoties uz veikalā esošo piedāvājumu, tas šķiet vienmuļš un palasot sastāvu, roka neceļas likt iepirkumu grozā.
Mēs piedāvājam 5 burvīgas, mutē kūstošu cepumu receptes, kurus ir viegli pagatavot mājās, kā arī nebūs jāsatraucas par sastāvu.
Garšīgāki par Bounty: kokosriekstu cepumi
Izmantojot tikai 4 pieejamās sastāvdaļas, jūs varat pagatavot saldu našķi visai ģimenei.
Kokosriekstu batoniņi, iespējams, ir viens no iecienītākajiem saldumiem gan bērniem, gan pieaugušajiem. Mēs iesakām dažu minūšu laikā pagatavot kokosriekstu cepumus, kas nekādā ziņā nav zemāki par populāriem gardumiem.
Sastāvdaļas:
Olas – 2 gab
Cukurs – 80 g
Sāls – šķipsniņa
Kokosriekstu skaidiņas – 170 g
Pagatavošana:
Vispirms ar putojamo slotiņu jāsakuļ 2 olas kopā ar 80 g cukura un šķipsniņu sāls. Jums ir nepieciešams pārspēt apmēram 2 minūtes. Pēc tam divos posmos bļodā pievieno 170 g kokosriekstu skaidiņu un kārtīgi samaisa līdz gludai.
No iegūtās masas veidojam mazas bumbiņas un liekam uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cepiet cepumus 180°C 20-25 minūtes. Svarīgi uzraudzīt krāsu – gatavajiem cepumiem jābūt viegli zeltainiem, bet ne brūniem.
Cepeškrāsns vairs nav vajadzīga: unikāli garda deserta recepte tējai
Saldās desas ar cepumiem recepte. Universāla recepte, ko var pagatavot ar iebiezināto pienu, pienu vai šokolādi.
Vismīļākā garšīgā šokolādes desa. Vienkārša recepte universāli gardam desertam bez cepšanas vai cepeškrāsns, kas labi sader ar tēju.
No šīs desiņas noteikti neatteiks ne viesi, ne bērni. Šokolādes desas pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša.
Jums būs nepieciešams:
Cepumi – 500 g
Rieksti 100 g (mandeles, Indijas rieksti)
Kakao – 3-4 ēdamk.
Cukurs – 3-6 ēdamk.
Sviests – 180 g
Piens – 150 g
Pagatavošana
Sadaliet cepumus mazos gabaliņos. Riekstus izvēlies pēc vēlēšanās, šokolādes desa ir garšīga arī bez tiem. 100 gramus riekstu samaļ blenderī un pievieno cepumiem.
Katliņā vai pannā samaisiet sviestu, kakao, cukuru un pienu. Maisiet mūsu šokolādes desu maisījumu uz vidējas uguns. Var pievienot tumšo šokolādi, piena šokolādi vai iebiezināto pienu.
Tiklīdz parādās pirmie burbuļi, noņemiet no karstuma un ielejiet cepumos un riekstos. Šokolādes desu maisījumu labi samaisa. Desu var veidot maisiņā vai pārtikas plēvē.
Lasi vēl: 4 garšīgi smērējumi, lai pagatavotu vienkāršas, bet gardas uzkodas
Šokolādes desu maisījumu liek maisiņā, ar rokām veido vēlamo formu un liek ledusskapī uz pāris stundām. Ja steidzies, desu vari ielikt saldētavā. Izņem desu no ledusskapja, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Neviens nevar atteikties: slavenā recepte kraukšķīgiem Zoss pēdu cepumiem
Smalkākie cepumi, kas vienmēr sanāk labi. Zosu pēdas uz 500 gramiem biezpiena pēc unikālas receptes. Garšīgākos biezpiena cepumus, kas tiek saukti par Zoss pēdām, var pagatavot mājās. Garda recepte neaizmirstamam desertam vienmēr izrādās.
Lai Zosu pēdu cepumi būtu lieliski, tie jāvāra ar margarīnu. Ideālā recepte ir pagatavota no 500 gramiem mājās gatavota biezpiena. Zosu pēdu receptei varat pievienot niedru cukuru vai kanēli.
Jums būs nepieciešams:
Biezpiens – 450-500 g
Cukurs – 1 glāze
Vaniļas cukurs – 1 iepakojums
Margarīns – 230 g
Milti – 5-6 glāzes
Olas – 1 gab.
Cepamais pulveris vai soda – 1 tējkarote
Pagatavošana
Biezpienu sakuļ ar blenderi vai izberž caur sietu. Nomazgājiet olu, sadaliet to dziļā bļodā un pievienojiet cukuru. Sakuļ olu ar cukuru līdz putām. Biezpienam pievieno olu maisījumu.
Margarīnam jābūt istabas temperatūrā. Samaisa un pievieno biezpienam, tad vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Ja jums mājās nav cepamā pulvera, varat pievienot sodu, bet noteikti nodzēsiet to ar etiķi.
Izsijājiet miltus un pakāpeniski pievienojiet tos zosu pēdu biezpiena maisījumam. Mīciet elastīgu mīklu biezpiena cepumiem.
Apkaisa galdu ar miltiem un izrullē mīklu līdz 9 mm. Izgriež mazus aplīšus, var pārkaisīt ar brūno cukuru vai kanēli.
Smuki sarullē un vēlreiz pārkaisa ar cukuru. Cepampannu izklāj ar cepampapīru un kārto cepumus.
Visas zosu pēdas liek cepeškrāsnī. Cepeškrāsni vajadzētu uzsildīt līdz 200 grādiem. Cepiet zoss pēdas vismaz 17 minūtes, līdz garoza ir zeltaini brūna.
20 minūšu mājas cepumi ar margarīnu
Kad mājās beigušies saldumi un nav īpašu sastāvdaļu, lai pagatavotu ko garšīgu tējai, pagatavojiet mājās gatavotus cepumus ar margarīnu. Cepšanai nepieciešams ne vairāk kā 12 minūtes, un visas sastāvdaļas ēdiena gatavošanai var atrast ledusskapī.
Sastāvdaļas:
Margarīns – 100 grami
Cukurs – 50 grami
Vaniļas šķipsniņa
Sāls šķipsniņa
Ola – 1 gab
Kakao pulveris – 1 ēdamkarote
Milti – 200 grami
Cepamais pulveris – 1 tējkarote (bez kaudzes)
Pagatavošana:
Izmantojot dakšiņu, sakuļ olu ar cukuru un vaniļu. Pievienojiet kubiņos sagrieztu margarīnu (var izmantot arī sviestu). Pamazām pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri un mīca mīkstu mīklu. Sadaliet to divās vienādās daļās. Vienai pusei pievieno kakao pulveri, izsijā caur sietu un kārtīgi samaisa līdz gludai.
Veidojiet abus mīklas veidus atsevišķās desās, pēc tam savienojiet tās kopā. No iegūtās mīklas veido nelielas bumbiņas apmēram ķirša lielumā. Ja vēlas, cepumus var apviļāt cukurā no vienas puses. Liek bumbiņas uz cepampapīra, ievērojot zināmu attālumu starp tām.
Cepumus cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 10-12 minūtes. Cepumi pagatavojas diezgan ātri. Pēc cepeškrāsns ļaujiet tai nedaudz atdzist un pēc tam noņemiet to no cepamā papīra. Šos cepumus lieliski var pasniegt pie kafijas, tējas vai kakao, un tie īpaši patiks bērniem. Pagatavo šos cepumus mājas tējai un iepriecini sevi un savu ģimeni.
Spāņu čurros
Slavenos spāņu delikateses čurros tagad var viegli pagatavot mājās un baudīt brokastīs vai jebkurā laikā.
Ikviens, kurš kādreiz ir bijis Spānijā un izmēģinājis vietējos saldumus čurros, jau sen ir sapņojis par to pašu – pagatavot mājās. Beidzot dalāmies ar ātrāko un vienkāršāko čurros recepti.
Čurros izskatās kā garas, ceptas, olu krēmam līdzīgas “desiņas”, kas šķērsgriezumā veidotas kā daudzšķautņaina zvaigzne. Tie var būt plāni un saliekti pakavā, tievi un taisni, vai biezi un taisni. Biezums ir atkarīgs no sagatavošanas metodes.
Sastāvdaļas:
Priekš čurros:
1 ēd.k. ūdens
2 ēd.k. sviests
1 šķipsniņa sāls
2 ēd.k. cukurs
1 ēd.k. milti
1 ola
1 tējk. vaniļas
cepamā eļļa
cukurs un maltais kanēlis.
Šokolādes mērcei:
1 ēd.k. ūdens
¾ st. cukurs
½ ēd.k. kakao pulveris
1 tējk. vaniļas esence
šķipsniņa sāls
Sagatavošana:
Katliņā uz vidējas uguns liek ūdeni, sviestu, šķipsniņu sāls un divas ēdamkarotes cukura. Samaisiet un pagaidiet, līdz tas vārās.
Kad ūdens vārās, pamazām pievieno miltus un ar lāpstiņu ātri maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Jūs zināt, ka maisījums ir gatavs, kad tas pilnībā atdalīsies no pannas malām un sāks veidot mīklas bumbiņu. Noņem no uguns.
Ielieciet mīklu bļodā un ļaujiet tai atdzist apmēram 5 minūtes. Pievieno olu un vaniļu, var izmantot mikseri, lai mīklu padarītu viendabīgāku.
Lasi vēl: Ideāla budžeta uzkoda, kas pazudīs 1 sekundes laikā
Ievietojiet čurros maisījumu konditorejas maisiņā.
Novietojiet katlu, kas piepildīts ar eļļu, uz vidējas/augstas uguns.
Ja vēlaties, lai čurros pārklātu ar cukuru un kanēli, sagatavojiet bļodu ar cukuru vai cukura un kanēļa maisījumu, jums tas būs jāapkaisa ar čurros, kamēr tie ir karsti, lai cukurs labāk pielīp.
Kad cepeškrāsns ir gatava, ievietojiet čurros maisījuma sloksnes katlā. Esiet ļoti uzmanīgs, jo tas var izšļakstīties. Lai uzturētu eļļas temperatūru, iesaku vienā reizē pagatavot 3-4 čurros.
Šokolādes mērce:
Nelielā katliņā uz vidējas uguns pievieno ūdeni, cukuru, kakao pulveri un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisiet, līdz cukurs izšķīst.
Ļaujiet uzkarst pāris minūtes un, kad sīrups sabiezē, noņemiet no karstuma.
Pievienojiet tējkaroti vaniļas, vēlreiz samaisiet un ļaujiet atdzist pirms pasniegšanas.