6 frāzes, kas izraisa nelaimes un neveiksmes

Kādas frāzes nedrīkst runāt?

1. Pašiznīcināšanas vārdi: “es nevaru”

Pirmkārt, mums ir jāizvairās no vārdu izteikšanas, kas ierobežo mūsu pašapziņu. Viņi stiprina mūsu uzvaras pozīciju, ierobežo mūsu potenciālu un, visbeidzot, panākumus.

Tie ir šādi vārdi:
Es nevaru
Es neesmu pietiekami labs
Es to nevaru izdarīt
Es neesmu labākais
Es esmu bezjēdzīgs
Tas nav iespējams

Ja mēs turpināsim atkārtot šos vārdus, mēs pazemosim sevi un īstenosim ierobežojumus, kurus mēs paši esam noteikuši.

Lasi arī: 6 kompromisi, kas garantē laimīgas un stipras attiecības

2. Negatīvie pieņēmumi: “Nekas nedarbosies”

Bieži vien, novērtējot situāciju, mēs uzreiz uzņemamies vissliktāko. Mēs sakām: “Briesmīgais korķis” vai “Mēs nokļūsim zem lietus”. Protams, šajos vārdos var būt daža patiesība, bet viņi arī saka, ka mēs atsakāmies.

Pārfrāzējot to, ko mēs esam teikuši, mēs nekavējoties mainām savu attieksmi pret apstākļiem. Šī ir glāzes filozofija, kas ir vai nu puse, vai pustukša.

Mēs varam teikt: “Es eju citu ceļu, lai izvairītos no satiksmes sastrēgumiem”, nevis ienirt sajūtas sagrābšanā. Tas iedrošina mūs atrast izeju no situācijas un sākt darboties savlaicīgi.

Mēs varam arī teikt: “Ņem lietussargu”. Bizness neapstāsies neliela lietus dēļ.

3. Negatīvie salīdzinājumi: “Es neesmu tik labs kā viņš”

Turklāt mūsu vēlme gūt panākumus dzīvē bieži noved mūs salīdzinājumā ar pārējo. Mēs mēdzam būt greizsirdīgi uz tiem, kuri ir pievilcīgāki vai bagātāki. Šī iemesla dēļ mēs bieži lietojam frāzes: “Es neesmu tik laba, kā viņa”, “Viņam ir tik daudz naudas, ka viņš nezina, ko ar to darīt.”

Izvēlies labu frāzi “es esmu skaista” vai “es būšu finansiāli neatkarīgs”. Zinātnieki apstiprina, ka negatīvie salīdzinājumi pastiprina stresu.

Lasi arī: Ar harmoniju pret visām nelaimēm

4. Pārdomas par pagātni: “Ja ar mani nenotiktu …”

Katrai personai bija neveiksmīgi apstākļi un neveiksmes, no kurām dažas bija diezgan traumatiskas. Viņi var spokoties mums gadiem ilgi. Tāpēc mēs bieži saka: “Jo mana māte mani ignorēja …”, “Jo es šo eksāmenu neizturēju”.

Atkāpjoties no mūsu pagātnes un izmantojot šos vārdus, mēs atsakāmies no jaunām iespējām. Tie kavē mūsu attīstību un piesaista vēl citas nelaimes.

5. Prasības, kas izsaka neapmierinātību ar citiem cilvēkiem: “Viņš ir slikts cilvēks”

Ļoti bieži mums ir tendence piesaistīt negatīvas domas par toksiskiem cilvēkiem. Tas var būt narciss vai pasīva-agresīva persona, attiecībā uz kuru mēs varam teikt: “Tas ir neglīts un slikts cilvēks.”

Šādi apgalvojumi mums liedz spēkus, kas ir vajadzīgs, lai ar to cīnītos. Tā vietā labāk teikt: “Es to saku / daru … kad es tikos ar viņu.” Piešķiriet sev iespēju risināt iespējamos konfliktus un bailes.

Lasi arī: Zodiaka zīme Zivis: akmeņi, talismani un krāsas

6. Frāzes, kas saistītas ar vainu: “Tā ir jūsu vaina”

Un, visbeidzot, mums ir tendence vainot citus par mūsu neveiksmēm. Jūs, iespējams, dzirdējāt tādas frāzes kā “Tas viss ir viņa vaina.” Tomēr jāatceras, ka pastāvīgās apsūdzības stiprina tikai rūgtuma un dusmas sajūtu. Cilvēki, kas jūs izmaina, par to nezina, un viņiem nav jāuztraucas par to, ka jūs viņus aizvainojat. Lai gan jūsu dusmas ir pamatotas, tas neatrisina jūsu problēmas.

Labāk ir teikt: “Atrisināsim šo problēmu”. Ļaujiet sevi būt virs nepatikšanām, ko kāda cita persona jums ir radījusi, neļaujot viņiem iestrēgt, un vairot jūsu dusmas.

Kā pārtraukt negatīvo frāžu lietošanu

Lai pārtrauktu negatīvu vārdu izmantošanu, mums jāpārtrauc nebeidzamu negatīvu domu plūsma. Galu galā mēs neizmantosim ciniskus vārdus, ja vien mēs nebūsim ciniski.

Šeit ir daži padomi, kas jums var palīdzēt.

  • Ja jums ir negatīva doma, nomainiet to ar citu, kas rada prieku.
  • Padomājiet par panākumiem, kad iztēlojies par neveiksmi.
  • Izmantojiet pozitīvus vārdus, kad pieķeriet sevi pie nepatīkamām domām.
  • Sakiet “Es varu”, nevis “Es nevaru”.
  • Pašpārliecinājums. Ļaujiet sev būt laimīgam.
  • Izlemiet atstāt negatīvu aiz.

Avots

Leave a Comment