6 frāzes, kuras veiksmīgas sievietes nekad neteiks

„Es nezinu kā!” Galvenā atziņa ir tāda, ka gudrākās sievietes ir visattapīgākās. Viņas var arī nezināt, kā kaut ko izdarīt, it īpaši, ja tas ir kaut kas jauns, bet viņas to noskaidro. Viņas pavēro citus, kas to dara, uzdod jautājumus un pēta. Tad viņas to iemācās. Mēs visas varam izdomāt, kā kaut ko paveikt, ja par vajadzīgu uzskatām to iemācīties. 

„Man nav laika.” Mums visiem ir 24 stundas dienā – tev, man, Oprai Vinfrijai. Mūsu pārziņā tiek atstāts tas, kam mēs nolemjam dot priekšroku un kā mēs nolemjam pavadīt šīs stundas. Pasakot, ka tev kaut kam nav laika, tas patiesībā nozīmē to, ka tu nevēlies to darīt. Daudz produktīvāks veids, kā saplānot savu laiku, ir būt tiešai. Izmēģini šīs frāzes:

„Es varu uzņemties šo projektu, bet man būs nepieciešams (x laika daudzums), lai to pabeigtu.”;
„Patlaban es koncentrējos uz to un uz to, varbūt Līga būs spējīgāka uzņemties šo lietu šobrīd?”.

„Jā.” (Visam.) Varētu šķist pretrunīgi, tomēr tā ir māksla pateikt ‘nē’. Mēs nevaram izdarīt visas lietas, kas nepieciešamas citiem cilvēkiem visu laiku. Mēs nevaram uzņemties apmeklēt visas sanāksmes, pasākumus un konferences, uz kurām mēs tiekam uzaicinātas. Laipna ‘nē’ pasacīšana ir veiksmīgas sievietes labākā sabiedrotā. Pasakies cilvēkiem par to, ka viņi iedomājās par tevi, tomēr uzņemies tik daudz, cik daudz spēj panest.

„Man netiek pietiekami daudz par šo maksāts.” Esam atklātas – kuram gan patiešām maksā „pietiekami” daudz par to, ko dara? Tā kā tas ir pateikts, gudras sievietes neizrāda neapmierinātību. Viņas zina, ka galu galā vairāk naudas rodas, izdarot kaut ko visam vēl pa virsu, nevis otrādāk. Šis ir zaudējumus nesošs un postošs komentārs, kuru tev nevajadzētu nekad ļaut savam priekšniekam sadzirdēt.

„Tas nav godīgi.” Tu noteikti laiku pa laikam esi dzirdējusi, ka dzīve nav godīga. Veiksmīgas sievietes nemaz arī necer uz to, ka dzīve ir godīga. Viņas izmanto savas spējas, lai radītu izmaiņas un koncentrētos uz to, ko viņas spēj paveikt, nevis padarītu sevi par upuriem. Droši vari pieņemt to, ka reizēm citus cilvēkus paaugstinās amatā tavā vietā, ka tavs priekšnieks tavus panākumus piedēvēs sev un ka tavi vīriešu kārtas kolēģi saņems vairāk. Veiksmīgas sievietes izlemj par to, kas ir viņu interesēs un netērēs laiku sūdzoties.

„Es nekad nedodos atvaļinājumā.” To sacīt ir kā saņemt goda zīmi par darbu policijā Ņujorkā. Tas ir trakums! Piedod, bet šis joks attiecināms uz tevi, kas grib strādāt 52 nedēļas gadā. Vai tu esi ievērojusi, kā izpilddirektori un uzņēmumu vadītāji vienmēr izmanto atvaļinājuma dienas? Veiksmīgas sievietes savu personīgo laiku izvirza kā prioritāti un zina, cik svarīgi ir no jauna uzlādēties. Tas ir būtiski saprātam, izturībai un radošumam. Izdedzis vai noguris kolēģis vai vadītājs ir pēdējais mūsu sarakstā, kad domājam par panākumiem un to, ko tie patiešām nozīmē.

 

Avots: www.mariaclaire.com

Leave a Comment