8 cilvēki atzīstas lielākajās kļūdās, kas pieļautas 30 gadu vecumā

Elisone Vitmaiere, psiholoģe, TEDx kuratore:

“Kad man bija 30, es pieļāvu 4 lielas kļūdas.

1. kļūda. Es atliku grūtniecību uz daudz vēlāku laiku. Sākumā es vienkārši gaidīju piemērotu brīdi, bet, kad tas pienāca, man piedāvāja darbu ar labām karjeras izaugsmēm. Un, saprotams, man negribējās iet bērna kopšanas atvaļinājumā uzreiz pēc tam, kad dabūju jaunu perspektīvu vietu. Pēc pāris gadiem, kad beidzot nolēmu ieņemt bērnu, es nevarēju palikt stāvoklī. Pēc ilgas ārstēšanās tas tomēr izdevās, taču notika priekšlaicīgas dzemdības.

2. kļūda. Tā kā biju labā fiziskajā formā, es turpināju skriet grūtniecības laikā. Sestajā mēnesī man nogāja augļūdeņi.

3. kļūda. Es necīnījos par savu bērnu. Gan es, gan mans vīrs bijām pārliecināti, ka mums deva pareizu padomu. Mums vienkārši pateica, ka bērns neizdzīvos. Dzemdību laikā man injicēja morfiju un es neatceros, kas notika pēc tam, es nezinu, kur viņi lika manu bērnu. Un man par to ir kauns vēl šodien.

4. kļūda. Es novērsos no sava vīra tā vietā, lai pārdzīvotu šo laiku kopā. Mani nomāca milzīga vainas apziņa un es nezināju, kā ar to tikt galā. Tā es attālināju no sevis cilvēku, kuru mīlēju un kuru mīlu vēl joprojām.

Viss kļuva labāk, kad man palika 40. Es atkal apprecējos un dzemdēju bērniņu. Vai man bija jāiet tam visam cauri, lai kļūtu laimīga? Jā. Nē. Droši vien.”

Leave a Comment