8 efektīvi veidi kā novērst iekaisumu pēc skūšanās

Bikini sezona ir klāt, un nevērīgs un neērts ādas apsārtums pēc skūšanās vairs nav pieļaujams. Ādas iekaisums pēc skūšanās nav tikai lieta, ko tu nevēlies ieraudzīt, bet tas var arī būt sāpīgs un pat izraisīt infekciju.

Lasi arī: Izsludina atlīdzību Mārtiņa Bunkus Slep**vības atklāšanai

Tiem laimīgajiem, kuri nezina, kas ir ādas apsārtums pēc skūšanās, WebMD norāda, ka to rada ieaugušu matiņi, kas rodas pēc skūšanās.

Kad matiņš tiek noskūts lejā, un tas ierullējas atpakaļ ādā, tā rodas ieaugušie matiņi. Ieaugušie matiņi var kļūt iekaisuši, kas savukārt izraisa pumpiņas un apsārtušu ādu. Ādas apsārtums nav kaut kas tāds, ar ko katrs gribētu tikt galā. Tev paveicies, jo ir dabiski līdzekļi, kas var palīdzēt ādas apsārtumu izārstēt.

Cepamais pulveris

Pēc Top 10 Home Remedies, cepamo pulveri var izmantot, lai atvieglotu niezi un iekaisušas ādas apsārtumu. Tā pretiekaisuma īpašības var arī mazināt pietūkumu. Lietošana: samaisīt ūdeni ar cepamo pulveri un ar vates tampona palīdzību uzklāt uz ādas.

Gurķi

Gurķī atklātie vitamīni C un K veicina ātrāku ādas atveseļošanos pēc apsārtuma no skūšanās.. Natural Remedy Ideas apgalvo, ka dārzenis nomierina iekaisušu ādu un ārstē iekaisumu. 10 minūtes vai vairāk smērē iekaisušo ādu ar gurķa šķēlīti, lai palīdzētu ādai.

Zemeņu pasta

Zemenes var izmantot ne tikai, lai mitrinātu ādu, bet tām ir arī apsārtumu mazinošas īpašības, kas palīdz mazināt sāpes un aptūkumu. Saskaņā ar Natural Remedy Ideas, pastu taisa, saspaidot dažas zemenes un samaisot tās ar skābo krējumu. Uzklāj tieši uz apsārtušajām vietām.

Lasi arī:Pētījums: Kādu gaļu un cik bieži uz grila liek Latvijas iedzīvotāji

Raganu lazda

Natural Remedy Ideas norāda, ka raganu lazda ir laba izvēle, lai ārstētu ādas apsārtumu no skūšanās. Tai ir atvēsinoša iedarbība, kas palīdz mazināt sāpes un aptūkumu. Lietošana: nelielu daudzumu uzsmērēt uz mazajām pumpiņām uz ādas.

Aukstas kompreses

Aukstas kompreses palīdz mazināt aptūkumu un nodrošina atvieglojumu bojātajai ādai. Vienkārši paturi aukstu kompresi uz bojāto ādu pāris minūtes.

Medus

Top 10 Home Remedies iesaka izmantot medu, lai palīdzētu tikt galā ar sāpīgajiem ieaugušajiem matiņiem. Medum ir antibakteriālas īpašības, kas ne tikai mīkstinās pumpiņas, bet arī aizsargās ādu no tālākas infekcijas. Uzklāj nelielu daudzumu medus uz ādas un atstāj uz 15 minūtēm, pēc tam notīra.

Lasi arī: Zīmes, kas norāda, ka veiksme ir tuvu

Alveja

Alveja jau izsenis ir izmantota problemātisku ādas problēmu ārstēšanā. Želejai ir pretiekaisuma īpašības, kas mazina aptūkumu un apstādina dedzināšanu. Lietošana: vienkārši apsmērē ar želeju tieši uz bojātās ādas vietas.

Melnā tēja

Saskaņā ar Top 10 Home Remedies, melnajā tējā atrastā miecskābe var palīdzēt mazināt apsārtumu un tūsku, kas saistīta ar ādas apsārtumu pēc skūšanās. Piespiest slapju tējas maisiņu tieši uz problemātiskās vietas un paturēt 10 minūtes.

Lai ādas apsārtums tevi vairs nesatrauc – izmanto šos dabiskos līdzekļus. Padalies ar draugiem.

Avots:

Leave a Comment