9 vērtīgi ieradumi, lai nomestu lieko svaru

1. Ēdiet par vienu porciju dārzeņu dienā vairāk nekā parasti. 
Pētījumi liecina par to, ka ja mēs savā uzturā lietojam vairāk dārzeņu vai augļu, tie ieņem dažādu ēdienu vietu organismā, kuru kaloriju daudzums ir daudz lielāks, līdz ar to kopējais kaloriju daudzums samazinās. Citiem vārdiem sakot, lai nomestu svaru ir nepieciešams ievērot šo mazo dzīvesveida papildinājumu.

 

 2. Pievienojat katrām 30 kardio treniņa minūtēm 30 minūtes spēka treniņu. 

Tiek uzskatīts, ka kardio treniņi notievēšanai ir visefektīvākie. Tie tiešām palīdz dedzināt nedaudz vairāk kaloriju nekā vingrinājumi ar hantelēm, toties spēka treniņi ir labāki, ja runā par ilgstošu vielmaiņas paātrināšanu. Tāpēc, ja gribat nomest svaru, veiciet arī spēka treniņus. Ideāla attiecība – 50% kardio un 50% spēka treniņu (nevis 90% + 10%, kā mēs pieradām skaitīt).

 

3. Kaut reizi nedēļā noorganizējiet sev dienu, kad ēdiet zivi. 

Zivīs un citos jūras produktos mazāk kaloriju nekā gaļā: 140 gramos vistas krūtiņu (bez ādas) – 230 kkal, taču tādā pašā porcijā tilapijas filejas- 180 kkal, bet garnelēm – 140 kkal. Paskaitīsim: viena šāda zivju diena katru nedēļu gada laikā jūs atbrīvo no 9360 kkal.  Un vēl veselīgās taukskābes omega-3 iegūsiet dāvanā!

 

4. Ejiet gulēt un ceļaties vienā un tajā pašā laikā ikdienā – ieskaitot brīvdienas. 

Režīma ievērošana miegu padara daudz dziļāku un kvalitatīvāku, jo, ejot gulēt un ceļoties vienā un tajā pašā laikā, mēs pieradinām mūsu smadzenes strādāt pēc noteikta ritma. Jāievēro, ka jāguļ ikdienā vismaz 8 stundas, ja vēlaties notievēt.

 

5. Nelasiet trenējoties uz trenažiera. 

Paskatīsimies patiesībai acīs: ja, veicot vingrinājumu, mēs spējam izprast katru grāmatas teikumu, tātad, slodze, kuru mēs gūstam, ir bezgalīgi tālu no efektīvās, un jums tiešām būtu nepieciešams palielināt tempu. Veicot vingrinājumus uz eliptiskajiem trenažieriem vai uz skrejceliņa, nevajadzētu arī ne pret ko atspiesties. Atspiežoties uz trenažieri, jūs nodedziniet par 25% mazāk kaloriju nekā varētu, ja tā nedarītu, un kā arī – tā ir lieka slodze jūsu mugurkaulam.

 

6. Elpojat dziļi vismaz 3 minūtes dienā. 

Par vienu iemeslu liekam svaram tiek uzskatīts pārmērīgs stress – tas jau ir sen pierādīts.

 

Lasi arī: Stiliste Indra Salceviča par cīņu ar lieko svaru un pakļaušanos standartiem: “Svēru 120 kg un dzīvoju badā!”

 

7. Gāzēto dzērienu vietā reizi dienā izdzeriet vienu glāzi ūdens. 

Vienā coca-colas bundžā ir 140 kkal un 39 grami cukura, taču tas nekādi neiespaido jūsu apetīti – jums tik un tā būs vēlēšanās kaut ko ieēst, kas būs vēl papildus kalorijas. Jābūt uzmanīgiem!

 

8. Pavadiet pēc iespējas mazāk laika, skatoties televizoru – mīnuss viena stunda dienā. 

Viss ir ļoti vienkārši: pietiek izslēgt televizoru (vai arī datoru), un sēdēšana uz dīvāna zaudēs jebkādu jēgu. Rezultātā nekas cits neatliks kā piecelties kājās un sākt nodarboties ar citām lietām. Savukārt par vienu stundu mazāk sēžot uz dīvāna – tas nozīmē – liekas 120 kkal būs mīnusā.

 

9. Vienmēr ēdiet sēžot pie galda. 

Pētījumi parāda, ka cilvēki, kas uzņem pārtiku sēžot pie galda, uzturā lieto visbiežāk dārzeņus un augļus, līdz ar to mazāk uzņem nepiesātināto tauku nekā tie, kam patīk ēst stāvus. Pēc dietologu domām, vajag tikai sākt pusdienot un vakariņot “kā pienākas” – un liekie kilogrami pazudīs bez jebkādiem apgrūtinājumiem.

Avots: glamour.ru

Leave a Comment