Dēls ilgi prasīja, lai pagatavoju tādu pašu sautējumu kā bērnudārzā līdz beidzot atradu īsto recepti

Gaļas svars ir tikai 400 grami – mazāk nekā puskilograms, un ģimene, kurā ir 5-6 cilvēki būs paēduši

Vecāki, kuru bērni iet bērnudārzā mani sapratīs. Vairākas reizes gatavojot ēst dēls prasa vai varu pagatavot tādu pašu garšīgo sautējumu kā bērnudārzā. Tad es viņam jautāju – kas bija tajā sautējumā, kādā krāsā, vai bija gaļa, kādi gaļas gabaliņi utt. Ar to vien nepietika. Gatavoju vairākas reizes līdz izdzirdēju: “Jā, ir īstais!”

Un te pat runa nav par audzināšanu vai izlutināšanu, – man pašai kļuva neizmērāmi interesanti iekulties šajā piedzīvojumā un atrast īsto garšu! Mēs labi zinām, ka iestādēs uzdevums ir pagatavot gaļu (nevis fileju, bet parastu gabalu) tā, lai ar to varētu paēdināt visu grupiņu – turklāt sātīgi un garšīgi.

Vai jūs teiktu, ka tas ir neiespējams uzdevums? Jūs varat pagatavot kotletes, bet tad ir vajadzīga kāda piedeva, un ir variants – pagatavot gardu sautējumu ar kartupeļiem, un tad saimniece tikai sagriezīs salātus un baudīs gardas vakariņas kopā ar ģimeni. Saglabājiet pie sevis brīnišķīga cepeša recepti, tā noteikti noderēs. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

 

 

Gatavošanas instrukcija soli pa solim:

Nomazgājiet, nosusiniet un sagrieziet gaļu mazos gabaliņos. Apcep tos uz liela karstuma. Šim nolūkam mums ir vajadzīga liela panna (labāk wok) un augu eļļa. Gaļu cep, līdz tā apbrūnē no visām pusēm – tas aizņems apmēram divas minūtes.

Pievienojiet tai burkānus, sagrieztus smalkos riņķīšos. Tad – kartupeļus sagriež palielos kubiņos. Pārliecinieties, ka kartupeļi ir eļļā, tiem jābūt “zeltainiem”. Garšojiet gaļu un dārzeņus un pārliecināties vai pietiek sāls un piparu.

Sīpolu sagriež lielos kubiņos un liek pie gaļas un kartupeļiem. Ielej tādu pašu daļu glāzes ūdens un tomātu pastu. Aizklājiet ar vāku, samaziniet siltumu un sautējiet visu līdz gatavībai apmēram 20 minūtes. Pagaršojiet gaļu un dārzeņus vai ir gatavi jo, cūkgaļa un vistas gaļa gatavojas ļoti ātri.

Lasi vēl: Kā pareizi pagatavot makarūnus – vienkārša recepte, nianses un triki

Sastāvdaļas:

jebkura gaļa (cūkgaļa, vistas gaļa) – 400 g
augu eļļa – 30 g
burkāni -3 gab.
kartupeļi – 7-8 gab.
sīpols – 1 gab.
ūdens – pēc vajadzības
sāls – pēc garšas
pipari – pēc garšas
tomātu pasta – 1 ēd.k.

Brīnišķīgi mīksti kartupeļi ko apvij gaļas sula un tomātu pasta. Gaļa ir ļoti maiga un garšīga, un pats galvenais – viss tiek pagatavots vienkārši, un recepte ir ļoti pieejama, pa rokai ikvienam. Tagad es saprotu kāpēc dēlam tik ļoti garšoja! Un kāpēc mēs par to esam aizmirsuši? Ir vērts to pagatavot, vai ne?

Leave a Comment