“Imperatora” omlete ir austriešu pavāru gastronomisks izgudrojums. Šo oriģinālo ēdienu baudīja gardēži labākajos Vīnes restorānos
Sākotnēji uzkodu gatavoja ar saldu pildījumu, pievienojot ogas, rozīnes, augļus un pūdercukuru. Tomēr tagad klasiskā recepte ir ievērojami pārveidota, un apetīti rosinošo kārumu var pagatavot arī ar sāļām sastāvdaļām, piemēram, desu vai gaļu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Sēnes rūpīgi noskalojiet zem tekoša ūdens, sagrieziet nelielos kubiņos. Sasmalcina arī pusi sīpola. 2.Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. 3.Pievienojiet malto gaļu, sautējiet 9-12 minūtes, bieži maisot.
4.Pa to laiku olas saputo ar pienu, maisījumam pievieno garšvielas. 5.Ielieciet pannā pie pārējām sastāvdaļām sēnes, turpiniet gatavot 6-7 minūtes. 5.Pievieno tomātu un paprikas kubiņus, rūpīgi samaisa un uz lēnas uguns sautē 3-5 minūtes.
6.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, ietauko cepšanas formu ar eļļu. 7.Ielej cepšanas traukā pusi olu maisījuma, pievieno sagatavoto pildījumu. Iepildiet ar pārējo omleti.
8.Dekorējiet sagatavi ar rīvētu sieru, cepiet 4-6 minūtes, pēc tam temperatūru samaziniet līdz 160 grādiem. Cep 15 minūtes. Neizņemiet omleti uzreiz, labāk pagaidiet vēl 13-18 minūtes, lai uzkoda nesamazinātos.
Izmantotie produkti:
6 vistas olas
2 tomāti
½ paprikas
½ sīpola
300 ml piena
150 g sēņu
130 g maltas gaļas
70-90 g cietā siera
30-40 ml augu eļļas
Vizuāli “imperiālais” kārums vairāk atgādina pīrāgu nekā parastu olu kulteni. Šo sātīgo kārumu var pasniegt ne tikai brokastīs, bet arī kā otro ēdienu pusdienās vai vakariņās. Lai labi garšo!