Zināšanas, kuras noved pie nelaimes

Šādu cilvēku vidū ir tie, kuri cenšas attīstīties, nodarbojas ar pašattīstību, aizraujas ar sportu un jogu. Reizēm viņi izliekas, ka viss ir kārtībā un cenšas būt jautri. Taču tumšo ēnu ar to noslēpt neizdosies.

Viņu nelaimes ir sajūtamas kilometriem tālu. Bet, kā zināms, cilvēks nejūt savu aromātu – tas jūtams tikai apkārtējiem.

Lasi arī: Gribi izskatīties moderna? Nevalkā šīs 9 lietas!

Uzdrošinos apgalvot, ka iemesls ir pūstošas zināšanas.

Kad lietotā satura apjoms daudzkārt pārsniedz tā praktisko apguvi, rodas informatīva saindēšanās. Savukārt tā rada enerģētisku nosprostojumu un pūšanu.

Ja tu saprati. Patiešām saprati. Bet nedari (pārdomas, secinājumi un glītas loģiskās shēmas neskaitās) – zināšanu enerģija sastāvas, izjaucot iekšējo līdzsvaru un radot nemitīgu neapmierinātību.

Un to vēl papildina mūsu bioloģija – spēja veidot ieradumus darbībās un sajūtās, ja tās atkārtojas kaut vai vienu mēnesi. Un nelaimes smarža kļūst par tavu dabisko vidi.

Tādēļ arī saka, ka apzinātā pašattīstībā nav atpakaļceļa. Ja esi ielaidis sevī zināšanas, tad, lūdzu, strādā ar tām.
Iedarbības spēks ir atkarīgs no mūsu lietotās informācijas iespiešanās dziļuma.

Virspusējā līmenī šīs parādības faktiski nav pamanāmas un ir salīdzinoši nekaitīgas. Taču – jo cilvēks ir gudrāks un jo vairāk viņš spēj uzzināt un saprast, jo dziļāk iespiežas informācija – un procesi jau ir neatgriezeniski.

Lasi arī: Padari sava bērna dzīvi mājās drošu

Arī man visu laiku nācās tīrīt savu iekšējo kodolu no dranķībām, kuras tur bija salipušas to gadu laikā, kad nemitīgi centos uzstiept realitāti savu gaidu karkasam, un šodien es skatos uz pasauli, tikai meklējot atbildi uz jautājumu: „Kā?”

Turpini lasīt nākamā lapā…

Leave a Comment