Atraitņu pensijas ir mazliet palielinātas

Co**d Pand***jas laikā laulību slēdzošo senioru skaits ir nedaudz samazinājies, bet pensijas saņemošo atraitņu skaits šogad palicis nemainīgs. VSAA ikmēneša pabalstu piešķir nepilniem septiņiem tūkstošiem senioru.

Kopš 2019. gada veselu gadu no laulātā seniora Nā*es dienas tiek izmaksāta tā sauktā atraitnes pensija. Tas nozīmē, ka mūžībā aizgājušā pensionāra pārdzīvojušajam laulātajam ir tiesības uz pensiju visu gadu no Nā*es dienas. Vidējā mēnesī izmaksātā summa senioriem šogad pieaugusi un šobrīd ir nepilni 216 eiro, liecina VSAA dati.

To veicina daudzi faktori. “Arī mirušā pensijas apmērs ir bijis lielāks nekā iepriekš. Ir pienākusi gan indeksācija, gan pensijas, un šie pensionāri jau ir nopelnījuši lielāku summu. Cilvēki jau sen ir sapratuši šo likuma varu, un tie, kas vēlas precēties, to ir izdarījuši. Tādā veidā viņiem ir arī skaidrība par šī pakalpojuma saņemšanu. Kā pastāstīja VSAA Pensiju metodiskās vadības daļas vadītāja Egita Garās, abiem pensionāriem mirušā Nā*es dienā jābūt pensionāra statusā.

Leave a Comment