Kas pretendē uz īpašumtiesībām pār Rīgas pagalmu tumšajām dzīlēm? Pēc ilgiem bedrīšu saimnieku meklējumiem tās tiek salabotas ļoti lēni

Rīgas pagalmi un bedres diemžēl ir “klasika” starp Rīgas problēmām. Rīgas pagalmi diemžēl ir “klasiska” problēma. Daži “objekti” ir tik tālu, ka tie ir jāfilmē vairākas reizes vairāku gadu laikā, nevis tikai dažus mēnešus. Kāda Lugažu ielas daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem nācies sadzīvot ar robu savā ielā, kurā ilgstoši iestrēgušas automašīnas. Viņš Latvijas Televīzijas raidījumā “4.studija” skaidroja, ka situācija nav mainījusies gandrīz gada laikā.

Kad snieg un ir ledus, paši nevar tikt ārā! Bedrīte ir tik liela, ka nepieciešama citu palīdzība, lai izdabūtu savu auto,» vēstulē gandrīz pirms 10 mēnešiem raksta kāds Rīgā, Lugažu ielā 2A iedzīvotājs.Toreiz ar studijas palīdzību tas bija iespējams. lai noskaidrotu, kam vajadzētu salabot caurumu. Bet pagājis gandrīz gads, atkal klāt sniegs un ziema, un nekas nav darīts. Mums ir jāatgriežas bedrē. “Ei, kur ir piebraucamais ceļš uz mūsu māju, un ir pagājuši apmēram 10 mēneši, kopš mēs jums atnesām informāciju un nekas nav noticis. Ik pa laikam mēs redzam kaut kādus remontdarbus, bet tie šeit nenotiek.” skaidroja vietējais iedzīvotājs Normunds Blauvs.

Mums solīja, ka tiklīdz būs piemēroti laikapstākļi, viss notiks. Viņi apsekos un to izdarīs. Visu vasaru laikapstākļi nebija labvēlīgi, lai veiktu apjomīgus remontdarbus, tāpēc cerēsim, ka būs laiks arī ziemā. Var šķist, ka ir tikai viena bedre, taču patiesībā šī viena bedre sagādā neērtības daudziem iedzīvotājiem, kuriem ikdienā nākas doties pa vienīgo iespējamo izeju. Bet pagājis gandrīz gads, atkal klāt sniegs un ziema, un nekas nav darīts. Mums ir jāatgriežas bedrē. “Ei, kur ir piebraucamais ceļš uz mūsu māju, un ir pagājuši apmēram 10 mēneši, kopš mēs jums atnesām informāciju un nekas nav noticis. Ik pa laikam mēs redzam kaut kādus remontdarbus, bet tie šeit nenotiek.” skaidroja vietējais iedzīvotājs Normunds Blauvs.

Vēršamies Rīgas domē vēlreiz pēc 10 mēnešiem, lai jautātu, kāpēc solītais nav izpildīts. Rīgas domes Komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Edīte Matusēviča atzina, ka, rūpīgāk ieskatoties, diemžēl ir tā, ka šis zemes gabals pašvaldībai nepieder. Teritorijas labiekārtošanas administrācijas speciālisti ir sazinājušies ar “Rīgas namu pārvaldnieku” un konkrētās ēkas apsaimniekotāju, un vienojušies veikt iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, vai viņi vēlas veikt šos remontdarbus. Pēc gandrīz 10 mēnešiem kļuva skaidrs, ka tā nav pašvaldības zeme un līdz ar to likums neļauj investēt bedres labošanai. Tas nozīmē, ka vairāk nekā pusei dzīvokļu īpašnieku jāpiekrīt, ka bedre tiks salabota par viņu līdzekļiem. “4. studija”: “Brīdī, kad Teritorijas labiekārtošanas pārvalde saprata – nē, mēs te nevaram remontēt, vienalga, vai bija marts, aprīlis vai maijs, vai nevajadzēja vērsties pie vadītāja tajā brīdī, zinot, ka tas nav jūsu kompetencē?”Tas bija jādara man. Žēl, ka nevaru atbildēt, kāpēc remontdarbus neveica pašvaldība, vai kurā brīdī kolēģi saprata, ka tas nav pašvaldības kompetencē.

Saprotam, ka laiks ir pagājis , bet diemžēl šāda situācija radās un mēs centīsimies, lai līdzīgas neatkārtotos turpmāk. Bet pagājis gandrīz gads, atkal klāt sniegs un ziema, un nekas nav darīts. Mums ir jāatgriežas bedrē. “Ei, kur ir piebraucamais ceļš uz mūsu māju, un ir pagājuši apmēram 10 mēneši, kopš mēs jums atnesām informāciju un nekas nav noticis. Ik pa laikam mēs redzam kaut kādus remontdarbus, bet tie šeit nenotiek.” skaidroja vietējais iedzīvotājs Normunds Blauvs. Tur amatpersonas varēs sniegt informāciju par to, kam konkrētajā vietā jāveic remontdarbi. Rīgā, Kuģu ielā uz ietves ilgu laiku palika nelabota bedre, kas sagādāja daudz problēmu gājējiem. Kuģu ielā beidzot viss ir salabots. Tuvējo māju iedzīvotājiem nācās bruņoties ar pacietību, jo vairāk nekā divus gadus atbildīgie dienesti uz viņu jautājumiem un sūdzībām nereaģēja. Viņi viens otram skaidroja, kura jurisdikcijā bedre izveidojusies – kam tā pieder?

Leave a Comment