Augstpapēžu kurpes – skaistas mokas. Praktiski padomi, lai neupurētu savas kājas skaistuma vārdā.

Pirmais mērķis – atjaunot mugurkaula jostas daļas kustīgumu, lai ķermenis bez piepūles ieņemtu stāvokli, ko diktē augsti papēži.

a) Sākumstāvoklis – guļus uz muguras (visi vingrinājumi guļus jāveic, zem galvas paliekot grāmatu). Pēdas pievilktas pie gurniem, rokas plaši izplestas, ceļi saliekti taisnā leņķī, kājas kopā. Nepaceļot gurnus un pēdas no grīdas, izelpojot kājas pamīšus noliec uz labo un kreiso pusi no ķermeņa, turklāt cenšoties krustus piespiest grīdai. Ieelpojot atgriežas sākumstāvoklī. Viens cikls – 12-15 šādu vingrinājumu.

b) Sākumstāvoklis – guļus uz vēdera. Atbalstoties uz rokām, atliec muguru atpakaļ. Vingrinājums jāizpilda tā, lai mugura ieliektos nevis zem lāpstiņām, bet zemāk – jostas apvidū. Izliekšanās jāatkārto 12-15 reizes.

Lasi arī: Eksperts: kā izvairīties no avārijas situācijām sastrēgumos

Otrais mērķis – nostiprināt vēdera preses muskuļus.

a) Sākumstāvoklis – guļus uz muguras. Pievelk pie vēdera ceļos saliektas kājas, paceļot gurnus no grīdas. Atkārto 12-15 reizes.

b) Guļus uz muguras paceļ krūškurvja augšdaļu, kamēr jūtams saspringums vēdera augšdaļā. Viens cikls – 12-15 reizes.

Lasi arī: Vīru reitings, ņemot vērā Zodiaka zīmi

Trešais mērķis – nostiprināt dibena un muguras lejasdaļas muskuļus, lai, staigājot uz augstiem papēžiem, varētu bez piepūles noturēt ķermeni taisnu.

a) Sākumstāvoklis – stāvus. Pietupiens, iztaisnojot rokas uz priekšu. Augšstilbi paralēli, kājas atbalstītas uz visu pēdu. Pietupieniem jābūt dziļiem.

b) Sākumstāvoklis – ar vēderu atbalstoties pret gultas malu, kājas uz grīdas. Abas kājas vienlaikus paceļ, noturot zemāk par gultas malas augstumu. Ļoti svarīgi nesasprindzināt muguru, bet nodarbināt dibena muskuļus.

Lasi arī: Pareiza laistīšana – zaļojoša dārza pamatatslēga

Ceturtais mērķis – izstaipīt augšstilbu ārmalu muskuļus, lai kāja, staigājot uz augstiem papēžiem, varētu iztaisnoties bez piepūles.

a) un b) Sākumstāvoklis – sēdus uz grīdas. Viena kāja saliekta celī un atliekta atpakaļ (augšstilba ārpuse atrodas uz grīdas), otra kāja izstiepta uz priekšu ar iztaisnotiem pirkstgaliem. Pieliecas pie izstieptās kājas. Pēc tam kājas maina vietām. Vingrinājumu ar katru kāju atkārto 12 reižu.

Uzmanību! Visi šie vingrinājumi jāveic lēnām, divos ciklos, katrs no tiem – līdz vieglam nogurumam. Starp cikliem 30 sekundes jāatpūšas.

Lasi arī: Kādi sieviešu sejas vaibsti piesaista vīriešu uzmanību

Vēl daži ieteikumi

* Staigājot augstpapēžu apavos, pēc kāda laika ieteicams apsēsties un kājas novietot uz kāda paliktņa, lai papēži atrastos augstāk par gurnu locītavām. Vēl labāk būtu uz brīdi atgulties.
* Ieteicamas dažādas masāžas ierīces, sākot no reljefiem paklājiņiem un beidzot ar speciāliem palīglīdzekļiem.
* Ļoti ieteicamas ir kāju vannas, taču ūdens nekādā gadījumā nedrīkst būt karsts, lai neizraisītu pietūkumu.
* Nekad necentieties ietaupīt naudu uz apavu rēķina.

Avots:

Leave a Comment