Bērnu audzināšana: 10 padomi, kā savus bērnus audzina lieliski vecāki

6. Praktizējiet pozitīvo pieskārienu

Pētījumi arvien no jauna pierāda, ka pieskārieni, apķeršanās vai mīloša paplikšķināšana ir kritiski svarīga bērnu attīstībai un viņu turpmākajai labklājībai. Tāpēc atvēliet katru dienu laiku, lai apķertu un samīļotu savus bērnus. Ja jūs bērns jau ir tik liels, ka negrib šādu „maigošanos”, noglāstiet vienkārši viņa roku vai muguru.

 

7. Nodaliet bērnu uzvedību no pašiem bērniem

Kad bērni slikti uzvedas, sakiet viņiem, „Man nepatīk šāda uzvedība” vai „Šāda uzvedība nav pieņemama, jo…” tā vietā, lai kliegtu „Kas ar tevi ir? Tu padari mani traku!” Pēdējā izteikumā izmantota kauna un vainas sajūta nolūkā panākt izmaiņas, nevis autoritatīva pieeja, kas balstīta empātijā un centienos izprast sliktās uzvedības cēloņus. Pievērsiet uzmanību arī savam balss tonim un neverbālajai uzvedībai, jo tie ir ļoti iedarbīgi un var piedot atšķirīgu nokrāsu jūsu vārdiem.

 

8. Bērnu audzināšana: Neaudziniet bērnus, kad viņi ir izsalkuši vai noguruši

Kad bērni ir noguruši vai izsalkuši, viņi nespēj koncentrēties uz to, ko jūs mēģiniet viņiem iemācīt. Tā kā disciplīnas mērķis ir mācīšanās, pārliecinieties, ka jūsu bērni ir tādā fiziskajā un garīgajā stāvoklī, kas ļauj viņiem nākamreiz izdarīt labāku izvēli. Jebkuras problemātiskas uzvedības iztirzāšanu atlieciet uz brīdi, kad viņi ir atpūtušies, paēduši un visi ir mierīgāki.

 

9. Iemāciet bērniem trīs lietas

Tā vietā, lai teiktu „Tu spēj visu!”, iemāciet viņiem trīs vārdus – vingrināšanās, pacietība un neatlaidība. Šie paradumi ir veiksmes stūrakmens.

 

Lasi arī: Kā ieaudzināt bērnam pateicību

 

10. Palīdziet bērniem sajust savas jūtas un izvēlēties rīcību

Māciet bērniem, kā atbildēt, nevis kā reaģēt. Sakiet, ka vienmēr drīkst just to, ko viņi jūt, taču šīs jūtas ne vienmēr vajag izpaust darbībā, piemēram, sitot vai lamājoties. Šī, iespējams, ir viena no svarīgākajām prasmēm, ko mēs varam iemācīt saviem bērniem.

 

Arī interesanti: Bērniem nav vajadzīga audzināšana. Viņiem ir nepieciešama mīlestība! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

30-interesanti-fakti-2-7

Leave a Comment