Bērnu audzināšana: Ekspertu ieteikumi, lai bērni izaugtu labi audzināti un laimīgi

Nestāstiet bērniem to, kā jādara. Parādiet paši ar savu piemēru!

Bērni mācās no mums visu – kā uzvesties, kā runāt, kā rīkoties vienā vai citā situācijā. Bērnu uzvedība ir mūsu uzvedības atspulgs. Tāpēc vienmēr pievērsiet uzmanību tam, ko jūs runājat un kā uzvedaties bērna klātbūtnē.
Mācieties atzīt savas kļūdas, izrādiet gatavību tās labot. Jūs esat pieraduši melot vai arī nepateikt līdz galam? Nebrīnieties, ja jūsu bērns izaugs noslēgts un melīgs.

Lasi arī: Kā nobriest bērnu smadzenes: ko ir svarīgi zināt par bērna attīstības posmiem

Vēlaties izaudzināt labsirdīgu un laipnu bērnu? Tad parādiet viņam savu labsirdības un laipnības piemēru! Nemēslojiet uz ielas, neesiet rupjš pret cilvēkiem, neizmantojiet lamu vārdus, palīdziet tiem, kuriem tas ir nepieciešams.

Jūs nekad nenopelnīsiet bērna cieņu ar kliegšanu un biedēšanu. Tikai paša piemērs un spēja atzīt savas kļūdas palīdzēs jums izaudzināt patiešām labu cilvēku.

 

Bērnu audzināšana: Māciet bērnu palīdzēt citiem.

Jūsu bērnam nepieciešams iemācīties nodibināt kontaktu ar vienaudžiem un ar tiem savstarpēji mijiedarboties. Egoisms un vēlēšanās parādīt savu pārākumu var tam traucēt.

Stāstiet bērniem, ka ir svarīgi palīdzēt un rūpēties par citiem cilvēkiem. Labaķ nesakiet, bet parādiet paši ar savu piemēru! Un dariet to kopā ar bērniem. Sarunas vien nedos praktiski neko.

Atcerieties: visi savi vārdi jums ir jāapstiprina ar darbību. Māciet bērnam domāt divus soļus uz priekšu: lai viņš no sākuma padomā par sekām, pirms sāk rīkoties. Turklāt viņam ir jāņem vērā tas, kā viņa darbība ietekmēs citus cilvēkus.

 

Sakiet bērnam pateicības vārdus.

Tie bērni, kuri bieži izmanto pateicības vārdus, spēj sniegt palīdzīgu roku tiem, kuriem tas ir nepieciešams. Viņi arī atšķiras ar dāsnumu, labsirdību, spēju būt līdzjūtīgiem un augstsirdīgiem.

Tādi bērni patiesībā jūtas laimīgāki un veselīgāki. Vecākiem ieteicams no sākuma noteikt bērniem zināmu pienākumu apli, un pēc tam pateikties viņiem par veiktajiem rezultātiem un sasniegumiem.

Lasi arī: E vitamīns sejas ādai: kā tas palīdz uzlabot sejas ādas stāvokli

Lai arī uzslava būs pelnīta, tā kļūs bērnam par īpašu balvu. Katru reizi, kad viņš izdara kādu labu darbu no visas sirds, neaizmirstiet viņam par to pateikties.

Hārvardas universitātes psihologu novērojumi pierāda, ka, kā likums, vecāki savus bērnus slavē par izrādīto labsirdību.

Bērnu audzināšana: Iemāciet bērnam skatīties plašāk.

Ir ļoti svarīgi iemācīt bērnu būt par labu klausītāju, spēt komunicēt bez mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas, izrādīt smalkjūtību ārpus ģimenes loka, un neizteikt kritiku ticīgajiem cilvēkiem un citu tautību cilvēkiem.

Bērna atvērtība pret citām kultūrām padara viņu par labsirdīgu, mīlošu un laimīgu cilvēku. Runājiet ar bērnu par tēmām, kas attiecas uz dažādajām kultūras īpatnībām, reliģiju un rases atšķirībām.

Neizdariet galveno uzsvaru uz to, ka visi cilvēki ir vienlīdzīgi, un ir pelnījuši labu attieksmi, rūpes un mīlestību. Ādas krāsai un reliģijai nav nekādas nozīmes.

Atcerieties: tikai vecāki ir pilnībā atbildīgi par cilvēcisko dvēseļu audzināšanas procesu. Ieklausieties speciālistu padomos! Tad jums neko nevajadzēs nožēlot.

 

Arī interesanti: Es sāku audzināt savus bērnus kā Keita Midltone, un tagad mana ģimene ir teju pilnībā mainījusies! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots. idejukabata.eu

Leave a Comment