Es dalos ar jums ar vienkāršu gardu kafijas aromāta biezpiena kūku recepti. Viegli pagatavojams, ja jums ir multikatls, jums tikai jāsagatavo sastāvdaļas
Jūsu mīļie novērtēs šo desertu, uz šķīvja nepaliks ne drupatas. Tā ir aromātiska, ar kraukšķīgu garozu un maigu iekšpusi. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Uzkarsēt ūdeni, pievienot karoti kafijas un labi samaisīt. Atsevišķā bļodā samaisa sviestu, 4 ēdamkarotes cukura un pievieno kafijas šķidrumu – tas piešķirs aromātu mūsu kūkai. Tad pievienojam miltus un cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisām. Jāiegūst mīksta, viegli rokām nedaudz lipīga mīkla kafijas krāsā.
Sāksim gatavot pildījumu. Tam jāsajauc biezpiens, olas, atlikušais cukurs, ciete un skābais krējums. Visu sajaucam ar virtuves kombaina palīdzību, tā trūkuma dēļ izmantojam blenderi. Rezultātam jābūt viendabīgam maisījumam baltā krāsā.
Sasmērējam multikatla trauku ar sviestu un uz apakšdaļas uzliekam cepamo papīru. Ar mitrām rokām (lai mīkla nepieliptu) izklājam mīklu trauka apakšā, vienmērīgi izklājot un veidojot “malas”. Ielieciet pildījumu mīklas virspusē un aizveriet katla vāku. Iestatiet “cepšanas” režīmu, laiku – 1 stunda un nospiediet pogu “sākt”.
Lasi vēl: Kā atjaunot vecu garantijas čeku, uz kura uzraksts vairs nav salasāms
Pēc šī laika pīrāgam “jāpavada” multikatlā vēl vismaz pusstundu. Pēc tam tas viegli izkritīs no trauka un nonāks pareizajā traukā.
Lai pārklātu mūsu pīrāga virsmu, var pagatavot glazūru. Šim nolūkam mums nepieciešams kondensēta piena (150 g) un sviesta (50 g) maisījums, kas pagatavots ar mikseri.
Sastāvdaļas:
5% biezpiens – 500 g
ola – 3 gab.
skābais krējums – 150 g
ciete – 40 g
kafija (nepieciešama kvalitatīva, šķīstošā kafija) – 1 tējkarote
cepamais pulveris – 8 g (paciņa)
karsts ūdens – 50 ml
cukurs – 200 g
milti – 200 g
sviests – 100 g
Ar šo maisījumu vienmērīgi pārklājam pīrāga virsu, tad varam pievienot konditorejas smidzinātājus, kokosriekstu skaidiņas, ogu ievārījumu utt. Gatavo pīrāgu uz 3-4 stundām ievietojam ledusskapī.