Šīs cūkgaļas karbonādes ir maigas un gardas, pagatavotas pannā krēmīgā mērcē ar sēnēm.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 cūkgaļas karbonādes ar kauliem, apmēram 3/4 cm biezas
Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas.
1/2 tējkarotes sasmalcināta ķiploka
1 ēdamkarote olīveļļas
1 ēdamkarote nesālīta sviesta
1/4 glāzes šķēlēs sagrieztu sīpolu
1 1/2 glāzes sagrieztu svaigu sēņu
1 1/2 glāzes biezā krējuma
1 iepakojums maurloku siera pastas – sagriezta gabaliņos.
sasmalcināti svaigi maurloki, dekorēšanai
Pirmais pagatavošanas solis:
Nosusiniet karbonādes ar papīra dvieļiem un katru pusi apberiet ar sāli, pipariem un ķiplokiem.
Otrais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet eļļu un sviestu lielā pannā ar nelīpošu virsmu uz vidēji augstas uguns, līdz sviests pārstāj čaukstēt. Pievienojiet garšvielām bagātinātas cūkgaļas karbonādes un apbrūniniet no abām pusēm, apmēram 3 minūtes no katras puses. Izņemiet karbonādes no pannas un uzglabājiet siltas.
Trešais pagatavošanas solis:
Tajā pašā pannā pievienojiet sīpolus un sēnes. Samaziniet karstumu līdz vidējam un, maisot, vāriet, līdz sēnes sāk mīkstināties un atbrīvot mitrumu, apmēram 5 minūtes. Garšai pievienojiet šķipsniņu sāls.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Ielieciet gaļu atpakaļ pannā un pārlejiet daļu dārzeņu pāri. Samaziniet karstumu līdz zemam un vāriet uz lēnas uguns 3 līdz 5 minūtes. Atgrieziet karstumu līdz vidējam, sakraujiet gaļu vienā pannas pusē, pannas pilienos iemaisiet krējumu un pievienojiet sieru. Nepārtraukti maisiet, līdz siers izkūst un mērce sāk burbuļot, apmēram 2 minūtes.
Lasi vēl: Neizmet kartupeļu mizas atkritumos, bet gan krāsnī; Noskaidro kādu labumu tās dod
Piektais pagatavošanas solis:
Gaļu cepiet uz pannas līdz termometrs, kas ievietots netālu no centra, uzrāda 145 grādus, vēl apmēram 5 minūtes. Dekorējiet ar maurlokiem un pasniedziet gaļu siltu.