Gardi krēmveida bekona makaroni brīvdienām

Iepriecinošs un jauks nedēļas vakara ēdiens.Šīs sātīgās garšas bagātās vakariņas pagatavojamas tikai nedaudz ilgāk par stundu, un tām nav nepieciešama minimāla sagatavošanās un vārīšana uz plīts. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties omulīgu ģimenes maltīti vai bez steigas pagatavotu ēdienu, kas noteikti pārsteigs viesus.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

8 biezāk sagriezta speķa – sasmalcināts

1 dzeltenais sīpols – smalki sagriezts

1/4 glāzes tomātu pastas

1/2 tējkarotes sasmalcinātu sarkano piparu

3 tasītes vistas buljona

2 tases bieza putukrējuma

1/2 glāzes kāda izvēlēta dzirkstošā dzēriena

1 ēdamkarote sāls

1 glāze svaigi sarīvēts siers

1 kilograma iepakojums spageti

1 ēdamkarote smalki sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapu

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 475 grādiem. Izkaisiet bekonu vienmērīgi pa 13 x 9 cm cepšanas trauka dibenu. Cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī, cepšanas laikā divreiz pārmaisot, līdz bekons ir kraukšķīgs un tauki ir izkusuši, 20 līdz 25 minūtes. Izņemiet no cepeškrāsns un pārberiet bekonu uz neliela, ar papīra dvieļiem izklāta šķīvja un nolieciet malā. Samazināt cepeškrāsns temperatūru līdz 425 grādiem.

Otrais pagatavošanas solis:

No cepamā trauka izņemiet visus speķa taukus. Pievienojiet sīpolus, tomātu pastu un sasmalcinātos sarkanos piparus rezervētajiem karstajiem speķa taukiem cepamajā traukā un samaisiet, līdz sīpoli ir labi pārklāti ar tomātu pastu.

Trešais pagatavošanas solis:

Pievienojiet vistas buljonu, krējumu, dzērienu, sāli, 3/4 glāzes sieru un visu samaisiet. Izklājiet spageti buljona maisījumā un cepiet 425 grādos, nesegtus, maisot ik pēc 8 līdz 10 minūtēm, līdz spageti ir mīksti, ir uzsūkuši lielāko daļu mērces un mērce ir sabiezējusi, 40 līdz 45 minūtes.

Lasi vēl: Mājās pagatavoti makaroni ar lielisku salikumu gatavi vien 20 minūtēs

Ceturtais pagatavošanas solis:

Izņemiet un uzberiet 1/4 glāzes atvēlētā speķa, atlikušo 1/4 glāzes sieru un pētersīļus.

Pasniedziet uzreiz, katru porciju pēc vēlēšanās papildinot ar atvēlēto speķi.

 

Leave a Comment