Cik gramu tējkarotē, ēdamkarotē un glāzē; Saimnieces špikeris dažādiem produktiem

 

Ne visām saimniecēm virtuvē ir svari, un pat ja ir, ne vienmēr ir laiks katru mazumiņu izmērīt. Tāpēc tapi šis špikeris, kur vienmēr palūkoties.

 

Cik grami ir 100ml

Tējkarote. Šādu mērvienību parasti izmanto, lai precīzi noteiktu nelielu daudzumu. Tējkarotēs mēra garšvielas (sāli, cukuru, kanēli), piedevas (sodu, cepamo pulveri, kartupeļu cieti), šķidrumus (etiķi un eļļu) un citas ēdiena sastāvdaļas (medu, sinepes, mārrutkus). Tējkarotē ietilpst aptuveni 8–10 g miltu, cukura, vaniļas cukura un 5 ml šķidruma.

Ēdamkarote. Visbiežāk izmantotā karošu mērvienība. Tajās mēra cukuru, miltus, skābo krējumu, etiķi, eļļu, saldo krējumu un citus produktus. Ēdamkarotē ietilpst vidēji 20–30 g produkta, piemēram, 25 g cukura un miltu, 30 g sāls, 20 g kanēļa, aptuveni 25 g skābā krējuma un 15 ml šķidruma. Deserta karotē ietilpst vidēji 16–20 g.

Lasi arī: Gardās kartupeļu pankūkas – mēli var norīt!

Glāze. Tradicionāli ar glāzi saprot 250 ml šķidruma, bet patlaban daudzu glāžu standarts ir 200 ml. Mēra galvenokārt šķidrumu (ūdeni, pienu, kefīru, sulas), arī beramus produktus, piemēram, cukuru vai miltus. Der ievērot, ka 250 ml glāzē ietilpst aptuveni 150–160 g miltu, 200 g cukura.

Lūk jums atbilde: cik grami ir 100ml!

 

cik grami ir 100ml
mililitri uz gramiem

 

Iesakām arī apskatīties šo materiālu, kur varēsiet uzzināt dažādas idejas, kur mērvienības likt lietā -SPIED ŠEIT!

Avots:

COMMENTS

Leave a Comment