Garšīgi un vienkārši: salātu recepte ar baltajiem kāpostiem un krabju nūjiņām

Salāti ar kāpostiem, konservētu kukurūzu un krabju nūjiņām ir vienkārši un garšīgi salāti, kas būs piemēroti vakariņām un svētku galdam. Un tos ir neticami viegli pagatavot.

Krabju nūjiņu un svaigu kāpostu salāti

Sastāvdaļas:

Olas – 4

Baltie kāposti – 250 g

Konservētas kukurūzas bundža

Svaigi gurķi – 2

Krabju nūjiņas – 400 g

Dilles, majonēze, sāls

Pagatavošana:

Ieliek aukstā ūdenī olas un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra 10 minūtes, pēc tam pārlej tās ar aukstu ūdeni. Šādā veidā dzeltenums saglabāsies gaišs.

Lasi vēl: Tā smaržo māja, kurā nauda plūst kā upe: smaržas, kas piesaista bagātību

Smalki sagrieziet baltos kāpostus un ievietojiet tos lielā bļodā. Pievienojiet nedaudz sāls un saspiediet ar rokām, lai mīkstinātu un izdalītu sulu.

Sagrieziet gurķus šķēlēs, noteciniet šķidrumu no kukurūzas. Krabju nūjiņas sagriež šķēlēs.

Olas nomizo, smalki sagriež vai sarīvē uz rupjas rīves.

Izspiež kāpostus un ievieto tos citā lielā bļodā. Pievieno sagatavotās krabju nūjiņas, olas, smalki sagrieztas dilles, kukurūzu un svaigus gurķus.

Pievieno majonēzi un samaisa. Ieliek salātu bļodā un tūlīt pasniedz. Garšu var dažādot, pievienojot nedaudz citrona miziņas un citrona sulas vai arī caur spiedi izspiestu ķiploku.

Baltos kāpostus var aizstāt ar Pekinas kāpostiem vai kraukšķīgiem ledus salātiem.

 

Leave a Comment