Salāti “Prieks” tiek gatavoti no 4 sastāvdaļām, kamēr tie atrodas uz galda, viesi nevēlas doties mājās

Salāti ar kūpinātu vistu un sēnēm izglābs jebkuras pusdienas vai vakariņas. Sastāvdaļu komplekts ir ārkārtīgi vienkāršs un pieejams.

Kārums tiek pagatavots burtiski ar viena pirksta klikšķi. Noteikti saglabājiet recepti un palutiniet savu ģimeni ar gardu ēdienu. Ideāla izvēle tiem, kas vēlas nobaudīt restorāna ēdienus, bet netērē naudu dārgās iestādēs.

Salāti ar kūpinātu vistu un sēnēm

Sastāvdaļas

500 g vistas gaļas

400 g sēņu

4 gurķi

loki

zaļumi (pēc izvēles)

1 ēdamkarote etiķa (9%)

majonēze

garšvielas

Šos “Prieka” salātus var pagatavot divos veidos, atkarībā no tā, kuras sastāvdaļas jums patīk vislabāk. Saskaņā ar pirmo variantu, varat iegādāties kūpinātu vistas fileju. Tā ir pikantāka un garšīgāka. Gaļu var apcept ar daudzām vistas garšvielām un saplēst gabaliņos. Bet otrajā variantā pievieno parastu vārītu fileju.

Vasaras “prieks”

Sagatavošana

1.Visa uzmanība tiek pievērsta sēnēm. Ieteicams tās novārīt. Šampinjonus sagriež 4 vai 6 gabalos un iemet katliņā ar verdošu ūdeni. Pievieno karoti etiķa un šķipsniņu sāls. Rūpīgi samaisa sēnes un vāra apmēram 7 minūtes.

2.Sagrieziet kūpināto krūtiņu mazos gabaliņos un iemetiet dziļā salātu bļodā. Sasmalciniet arī lokus un iecienītākos zaļumus, ja grasāties tos pievienot. Gatavās vārītās sēnes labāk vispirms iemest caurdurī. Ļaujiet visam liekajam šķidrumam notecēt. Tikai tad varat pievienot sēnes pārējām sastāvdaļām.

3.Sajauc visas sastāvdaļas salātu bļodā. Sāli, piparus un pievieno majonēzi. Starp citu, var ņemt arī tos gurķus, kas tev vislabāk garšo. Daži izmanto svaigus, citi pievieno marinētus. Tas būs tikpat garšīgi.

Ēdiens noslīpētai figūrai

Salātus ar kūpinātu vistu un sēnēm var pagatavot pavisam citādi. Pievienojiet nedaudz atšķirīgas sastāvdaļas un iegūstiet īstu vitamīnu maisījumu. Šis kārums ir lieliski piemērots tiem, kas rūpējas par savu figūru un cenšas ievērot veselīgu dzīvesveidu. To var saukt par “Sporta prieku”.

Sastāvdaļas

300 g vistas gaļas

200 g sēņu

150 g kukurūzas

iecienītākie zaļumi

grieķu jogurts

1 svaigs gurķis

1 vārīta ola

garšvielas

Kūpinātas vistas un sēņu salāti aktīviem cilvēkiem

Sagatavošana

1.Sagrieziet kūpinātu vistu kubiņos. Dariet to pašu ar gurķi un vārītu olu. Pievienojiet smalki sagrieztus garšaugus un garšvielas. Nolejiet visu šķidrumu no kukurūzas un pievienojiet pārējām sastāvdaļām.

2.Sēnes sagriež plānās šķēlītēs un apcep nelielā daudzumā augu eļļas. Šie dārzeņi paši izdalīs nedaudz šķidruma, tāpēc nepārspīlējiet ar eļļu. Ja vēlaties, varat pievienot nedaudz sojas mērces garšas un aromāta uzlabošanai. Apcepiet sēnes, līdz tās ir mīkstas, atdzesējiet tās un tikai tad pievienojiet kopējai bļodai.

Lasi vēl: Veca armēņu kūkas recepte, kas ir viegli pagatavojama un garšo kā no smalka restorāna

3.Rūpīgi samaisiet salātus un pārlejiet ar parastu balto jogurtu. Ja jums nav jogurta, varat izmantot parasto skābo krējumu. Pamēģiniet salātus un pievienojiet vairāk garšvielu pēc garšas. Ieteicams pasniegt ēdienu atdzesētu.

Jums noteikti patiks šādi pieejamie gardumi. Katriem salātiem ar kūpinātu vistu un sēnēm ir vienas un tās pašas galvenās sastāvdaļas, taču garša ir atšķirīga. Šos salātus nav grēks pasniegt dārgajiem viesiem pie ģimenes galda. Tie lieliski papildinās gan gaļas ēdienus, gan jebkurus citus dārzeņus, zivis, zupas.