Ja jūsu mājā joprojām ir šie vampīru augi, steidzami izmetiet tos ārā, lai izvairītos no neveiksmes.

Manam priekam nebija robežu: vijolīte uzziedēja ! Uz platās palodzes jau stāvēja divas pūkainas skaistules ar violetām un rozā ziedlapiņām, un šī ir bāli zila! Izaudzēju no lapiņas, kuru ar saimnieces atļauju nolauzu no mazas mātes puķes, kad biju ciemos pie draudzenes.

Vijolīte ir uzziedējusi

Jūs varat pavairot vijolītes, sadalot krūmu. Šī procedūra ir ieteicama pieaugušajiem un labi veidotiem augiem. Tad nebūs ilgi jāgaida, līdz parādīsies pirmie pumpuri. Bet, tā kā vijolīte pie draudzenes parādījās nesen un tai nebija laika bagātīgi augt, nebija ar ko dalīties. Tāpēc es nolēmu iestādīt lapu.

Atgriežoties mājās, lapu iespraudu traukā ar vieglu substrātu, samitrināju un gaidīju. Lapa ilgi “domāja”, bet iesakņojās un sāka augt. Pēc diviem mēnešiem es ievietoju jauno augu lielākā podā, lai tas attīstītos tālāk, un noliku to uz pārbaudītas palodzes.

Sākumā man bija problēmas ar vijolītēm piemērota loga izvēli: uz vienas palodzes ziedi “sadega” saulē, bet uz otras nebija pietiekami daudz gaismas. Kad rāmim tika pievienotas vieglas rullo žalūzijas, es varēju noregulēt augiem ideālo apgaismojumu: vijolītes vairs nestiepās pēc gaismas, un saules apdegums pazuda.

Draudzene man paskaidroja vēl agrāk: lai vijolīte uzziedētu, tā ir pareizi jālaista. Ziedam nepatīk pārmērīgs mitrums, bet tas negatīvi reaģē uz pārmērīgu gaisa un augsnes sausumu. Lapām nav vēlams uzliet ūdeni, tāpēc augu ieteicams rūpīgi laistīt un tikai augsni nepieciešams samitrināt. Pannā var vienkārši ieliet ūdeni un pēc pusstundas notecināt atlikušo šķidrumu.

Lasi arī: Tavs mīlestības kods: tavs perfektais pāris, izmantojot numeroloģiju

Lasi arī: Kādas rotaslietas tev piestāv saskaņā ar tavu zvaigžņu zīmi un nesīs lielu veiksmi

Es ievēroju visus ieteikumus un ieteikumus: es paslēpu podus no tiešiem saules stariem, ik pēc pusgada pārstādīju vijolītes, rūpīgi laistīju, regulāri baroju. Un tad vijolītes uzziedēja!
Es triumfēju, līdz kaimiņiene atnāca pie manis “darba kārtībā”. Viņa ieraudzīja vijolītes, un tad sākās: “Šie ziedi ir vampīri! Viņi nes neveiksmi! Jūs tās nevarat turēt mājās! Vediet vijolītes uz darbu!”

Turpinājums nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment