Kā atbrīvoties no parādiem un naudas trūkuma

Bankas un mikro finansēšanas organizācijas nepārtraukti reklamē savus aizdevumu pakalpojumus. Sākumā ikmēneša maksājumi, šķiet, nav ļoti nozīmīgi. Bet laiks iet, un ne visiem izdodas atbrīvoties no saistību tīkliem.

Papildus finanšu problēmām, pievienojas arī psiholoģiskās: cilvēks iekrīt depresijā, jūtot pastāvīgu nabadzības sajūtu, kas neļauj pilnībā izbaudīt dzīvi.

Bet mūsdienu dzīves realitāte ir tāda, ka bez aizdevumiem (ieskaitot hipotekāros aizdevumus) lielākā daļa iedzīvotāju vienkārši nevar iztikt. Tāpēc, piesakoties finanšu iestādēs, uzziniet dažus vienkāršus noteikumus sev.

Lasīt arī: Kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi

1. Pirms parakstīt aizdevuma līgumu, rūpīgi to izpētiet (jo īpaši tās daļas, kas drukātas mazā drukā). Pārliecinieties, ka visu saprotat. Palūdziet, lai jums izdrukā visus turpmākos maksājumus – kādas summas un cik ilgā laikā jums ir pienākums atmaksāt. Šī diagramma palīdzēs jums novērtēt savas iespējas un atkal izsvērt plusus un mīnusus.

2. Nav ieteicams ņemt aizdevumu, ja jums ir neizmaksāts aizdevums: tas ir tiešs veids, kā iekļūt “mūžīgo parādnieku” skaitā.

3. Centies aizņemties tādas summas, lai jūsu ikmēneša maksājumi nepārsniegtu 50% no kopējiem ienākumiem. Maksājuma nokavējuma gadījumā jūs nekavējoties dodieties uz finanšu iestādi, lai kopā ar saviem pārstāvjiem varētu atrast labāko izeju, pretējā gadījumā viņi jums pieskaitīs maksimāli iespējamās soda naudas un sodus.

Turpini lasīt nākamā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment