Kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi

 
Aizdevumu apvienošana un sabojāta kredītvēsture bieži vien iet roku rokā, jo neprasmīga finanšu plānošana noved gan pie viena, gan otra, tādējādi nereti kredītu apvienošanas iespēju izmanto tieši klienti, kuri jau ir paspējuši sabojāt savu parādvēsturi, vai tādējādi cenšas no tā izvairīties, jo saskaras ar situāciju, ka vairs nespēj tikt galā ar daudzajām parādsaistībām.

Ļoti bieži nepieciešama arī kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi, ja klients jau atkārtoti nonācis kredītgrūtībās.

Kādas ir reālās izredzes atbrīvoties no sabojātas kredītvēstures?

Atbrīvošanās no jau sabojātas kredītvēstures ir ļoti ilgstošs process, it īpaši, ja parādnieku sarakstā esam nonākuši dēļ savlaicīgi neatdotiem un lieliem kredītiem, kurus joprojām nespējam atdot. Bet, ja nenokārtotās saistības ir nelielas, vai arī tās nesen atrisinātas, tad izkļūšana no tautā sauktā “melnā saraksta” ir vienkāršāka.

Ar ko sākt?

Jebkuru saistību ignorēšana var negatīvi ietekmēt mūsu iespējas saņemt finansiālu palīdzību tieši tad, kad tas būs visvairāk nepieciešams, tādēļ, ja esam paspējuši sabojāt savu kredītvēsturi, jācenšas to pēc iespējas ātrāk uzlabot.

Lai atbrīvotos no negatīvajiem ierakstiem savā parādvēsturē, pirmkārt, jācenšas atrisināt visas kavētās kredītsaistības, tostarp gan dažādi aizdevumi un kavēti rēķini, gan citas nenokārtotas saistības. Tiklīdz būsiet nokārtojuši šos maksājumus, negatīvie ieraksti pakāpeniski tiks dzēsti no Jūsu kredītvēstures.

Ja nesen esat saskāries ar kavētiem maksājumiem un neatdotiem parādiem, taču esat tos nomaksājis, noteikti sazinieties ar uzņēmumu vai aizdevēju, lai pārliecinātos, ka visas parādsaistības ir nokārtotas un Jūsu vārds vairs nav iekļauts aktīvo parādnieku sarakstā.

Tas ir īpaši būtiski, ja kavēta ir ātro kredītu apmaksa, jo šo aizdevumu gadījumā katra kavētā diena rada papildus izmaksas, tādējādi varam segt aizdevuma summu, bet kavējuma procenti turpina parādīties, kā aktīvs parāds, klientam par to nenojaušot, turklāt, ja nepārliecināmies, ka saistības tiešām ir nokārtotas, kavējuma procentu summa var turpināt augt.

Kādi ir iespējamie atmaksas veidi?

Lai labotu savu kredītvēsturi, svarīga ir visu, pat vismazāko kredītsaistību nokārtošana, un ļoti vēlams to paveikt pirms parādu piedziņas speciālistu iesaistes. Viens no labākajiem risinājumiem ir censties pakāpeniski atmaksāt visus kredītus, sākot ar mazākajām saistībām, lai saistību skaits primāri samazinātos skaitliski. Jo mazāk saistību, jo vieglāk un efektīvāk varam plānot to atmaksu.

Tādēļ, cik vien to atļauj mūsu ienākumi un finanšu stabilitāte, katru mēnesi jācenšas atmaksāt pēc iespējas vairāk dažādu kavēto maksājumu, kā arī nedrīkst radīt papildus parādus, kas mūs atvilktu atpakaļ iepriekšējās kredītgrūtībās.

Kā otra iespēja, ko izmanto aizvien vairāk cilvēku, ir kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi, kas būtībā nozīmē jauna aizdevuma noformēšanu, ar kura palīdzību varam nosegt visas savas līdzšinējās kredītsaistības un tādējādi atbrīvot sevi no vairākiem kredītlīgumiem, uzlabot savu kredītvēsturi un ļoti bieži tādējādi varam iegūt arī laiku, atmaksājot visus kredītus uzreiz un neriskējot iegūt negatīvus ierakstus savā parādvēsturē.

Apvienot kredītu līgumus piedāvā virkne aizdevēju, tādējādi varam izvēlēties sev piemērotāko risinājumu un daudz veiksmīgāk saplānot savus ikmēneša izdevumus.

Jāsaprot savas iespējas

Tomēr arī kredītu apvienošana ir aizdevums, tādēļ pret šo pakalpojumu jāizturas tikpat apdomīgi, kā pret jebkurām kredītsaistībām, izvērtējot savas iespējas gan mēneša, gan ilgāka laika perioda griezumā, jo pārsvarā gadījumu šis pakalpojums tiek izstrādāts ar atmaksas termiņu uz vairākiem mēnešiem.

Kas ir kredītu apvienošana?

Ja laika gaitā Jums ir noslēgts vairāk, kā viens kredīts, tad aizdevumu apvienošana nozīmē visu šo aktīvo kredītsaistību apvienošanu jaunā, vienotā līgumā. Aizdevējs, pie kura tiek noformēta kredītu apvienošana, sedz visus Jūsu kredītus, bet tā vietā izstrādā jaunu aizdevumu uz jauniem nosacījumiem un termiņiem, pielāgojot to Jūsu esošajai finanšu situācijai.

Šis pakalpojums ir īpaši aktuāls tiem, kuri daudzo saistību dēļ vairs nespēj pareizi saplānot savus izdevumus, lai veiksmīgi nosegtu visus kredītmaksājumus, tādēļ nepieciešami jauni, pielāgoti kredītu atdošanas noteikumi.

Kam un kādos brīžos tā ir izdevīga?

Kredītu apvienošana noder gan tad, kad vēlamies vienkāršot savu izdevumu plānošanu, gan arī tad, ja agrāk noslēgtās kredītsaistības ir grūti izpildāmas un rada pārāk lielu ikmēneša finanšu slogu. Aizdevumu apvienošana vislabāk piemērota ir šādos gadījumos:

⦁ kredīts parādniekiem, kuri vairs nespēj pildīt savas ikmēneša saistības;
⦁ ja vēlamies noslēgt aizdevumu pie cita kredītdevēja, kura noteikumos minēts, ka mums nedrīkst būt saistības pie citiem aizdevējiem;
⦁ kredītņēmējiem, kuri vēlas pārformēt kredītu uz citu formu, piemēram, ātro kredītu pārveidot par ilgtermiņa kredītu uz vairākiem mēnešiem;
⦁ cilvēkiem, kas vēlas vienkāršot savu finanšu plānošanu.

Kādi ir priekšnosacījumi apvienošanai?

Lai gan kredītu apvienošana ir izeja daudzās finanšu grūtībās, arī šī aizdevuma gadījumā var tikt izvirzītas dažādas prasības. Tāpat kā citu kredītu gadījumā, arī apvienojot kredītus, mums jābūt spējīgiem uzrādīt regulārus un augstus ienākumus, kā arī vēlama pozitīva kredītvēsture, it īpaši, ja apvienošanai nepieciešama liela aizdevuma summa.

Retākos gadījumos kredītus var apvienot ar sabojātu kredītvēsturi, taču tad noteikti jābūt regulāriem un stabiliem ienākumiem, vēlams ar stabilu darba vietu un augstu atalgojumu, bet, ja esam pašnodarbināta persona vai mūsu ienākumi ir neregulāri, tad apvienošana bez ķīlas nebūs iespējama.

Lasi arī: Kā atbrīvoties no parādiem un naudas trūkuma

Kā un kur atrast tos, kas apvieno kredītus ar sabojātu kredītvēsturi?

Šobrīd kredītu apvienošanu piedāvā ļoti daudzi aizdevēji, piedāvājot atšķirīgus noteikumus, procentu likmes un kredītlimitus. Lai atlasītu sev piemērotāko, visērtākais veids ir izmantot kādu no salīdzināšanas portāliem, kā netcredit.lv, kuros uzreiz varam vienkopus redzēt visus aizdevējus, viņu izstrādātos kritērijus aizdevuma saņemšanai un iespējamās aizdevuma summas un termiņus. Šādi pārskati ļauj izvēlēties piemērotākos piedāvājumus, lai nebūtu jādodas uz visu aizdevēju mājas lapām, meklējot informāciju un patērējot atlasē daudz laika un enerģijas.

Izdarot izvēli par labu vienam vai otram aizdevējam, kredītu apvienošanas gadījumā jābūt tikpat uzmanīgiem, kā slēdzot līgumus par ātro vai patēriņa kredītu saņemšanu, jo, tā kā kredītu apvienošanu daudzi izmanto, kā pēdējo glābiņu kredītgrūtībās, aizdevēji to var izmantot, pielāgojot augstas procentu likmes un soda procentus.

Lai no tā izvairītos, noteikti jāveic piedāvājumu salīdzināšana un rūpīgi jāizvērtē ne tikai piedāvāto summu apjoms un procentu likmes, bet arī atdošanas termiņi, kavējuma procenti un klientu atsauksmes par konkrēto aizdevēju. Kredītu apvienošana ir nozīmīgs solis un radīs nopietnas kredītsaistības vairāku mēnešu garumā, tādēļ mums rūpīgi jāizvērtē mūsu finanšu situācija un jānoslēdz līgums tikai uz tādiem nosacījumiem, par kuriem esam droši, ka varēsim tos izpildīt.

COMMENTS

Leave a Comment