Kā atpazīt egocentrisku cilvēku un kā viņš ietekmē attiecības

Starp trūkumiem, kas var būtiski sabojāt attiecības, egocentrisms ir viens no svarīgākajiem. Egocentrisku personību ir ļoti viegli atpazīt pēc dažām pazīmēm.

Egocentriskas personas raksturojums

“Egocentriskiem cilvēkiem ir grūti izrādīt empātiju un līdzjūtību pret citiem un viņu viedokli, viņi vairāk koncentrējas uz savu vajadzību un vēlmju apmierināšanu,” saka laulību terapeits Šeins Birkels.

Lai gan šis personības tips var vilināt un radīt pirmo iespaidu par siltu, atvērtu un ekstravertu raksturu, patiesu izpratni par šo personību var gūt, mijiedarbojoties un vērojot noteiktu uzvedību. Lūk, uzvedības veidi, kas jums liks uzmanīties no egocentriskiem cilvēkiem:

Vienpusējas sarunas

Kad sarunājaties ar egocentrisku cilvēku, viņš mēdz monopolizēt runu. Kad egocentriķi klusē, viņi vienmēr cenšas novirzīt sarunu uz sevi, uzdodot dažus jautājumus un vilkt paralēles ar savu pieredzi.

Vienpusēja izvēle

Egocentriski cilvēki vēlas, lai viss būtu pēc viņu ieskatiem. Galu galā restorāna, filmas, pasākuma vai vietas izvēle vienmēr būs viņu izvēle.

Vajadzība pēc uzmanības

Ja šķiet, ka vispārējā uzmanība ir pievērsta citam cilvēkam, egocentriķis centīsies to novirzīt uz sevi, mijiedarbojoties ar šo cilvēku vai darot vai sakot kaut ko tādu, kas ir interesantāks par viņu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment