Kā audzēt alveju un likt tai uzziedēt

Alveja ir nepretenciozs augs, ko izmanto daudzās jomās. Un tas nav pārsteidzoši, jo šim mūžzaļajam sukulentam piemīt daudz noderīgu īpašību.

No kompetentas alvejas kopšanas ir atkarīgs auga izskats, proti, lapu biezums. Jo plānākas un vājākas tās ir, jo grūtāk no tām iegūt sulu. Tā kā alveja aug diezgan aktīvi, ir nepieciešams laikus nogriezt un pārstādīt jaunos dzinumus. Tie parādās uz auga galvenā stublāja.

Lai to izdarītu, vienkārši nogrieziet spraudeņus tieši zem saknes. Pēc tam ideālā gadījumā to vajadzētu nedaudz izžāvēt (no 30 minūtēm līdz 3 stundām). Bet, ja tas nav iespējams, tad vispirms no dzinuma noņemiet apakšējās lapas. Tas ir nepieciešams, lai sakņu zona būtu lielāka. Stādīšanai sagatavojiet caurspīdīgu podiņu. Tā jūs varēsiet novērot alvejas sakņu attīstību un redzēt, cik ļoti zeme ir samitrināta.

Tas ir ļoti svarīgs aspekts, jo ļoti bieži alveja sapūst. Tas notiek bagātīgas laistīšanas dēļ. Augs ir izturīgs pret sausumu, jo tā dzimtene ir Āfrika. Alvejas lapas klāj augu vasks. Tas palīdz tai saglabāt sevī mitrumu. Tāpēc, ja neesat pārliecināts, vai alveju vajadzētu laistīt, labāk lieki nelaistīt.

Poda apakšdaļā ievietojiet nedaudz drenāžas, bet pārējo vietu aizpildiet ar augsni. Pēc tam aprociet spraudeņus, nostipriniet tos zemē. Ja zeme ir sausa, aplaistiet alveju. Pieredzējuši dārzkopji iesaka pēc jebkura auga pārstādīšanas lietot fitosporīnu. Tas ir universāls mikrobioloģisks preparāts, kas novērsīs slimību parādīšanos. Uz 1 litru ūdens nepieciešams tikai 1 tējkarote preparāta.

Lasi vēl: Neizmetiet veco šampūnu: 4 neiedomājami veidi, kā to izmantot mājsaimniecībā

Kopšana pēc pārstādīšanas

Ja pārstādāt alveju pirmo reizi, ievērojiet dažus noderīgus padomus. Pirmkārt, nenovietojiet to uz aukstas palodzes. Vislabāk to novietot vairāk vai mazāk siltā vietā. Otrkārt, augu uz 1-2 nedēļām pārklājiet ar maisiņu. Šie apstākļi palīdzēs spraudeņiem ātrāk iesakņoties.

Lai augā uzkrātos vairāk derīgo vielu, tas jābaro. Tā kā alveju uzskata par ārstniecības augu, barošanai vajadzētu būt tikai organiskai.

Galvenais ir nepārspīlēt ar mēslojumu. Alveja ir pieradusi pie nabadzīgas augsnes, tāpēc viņai vislabāk samazināt parasto mēslojuma devu. Starp citu, katru lapu laiku pa laikam ieteicams arī noslaucīt no putekļiem. Jā, tas ir mazliet apgrūtinoši, taču jūs padarīsiet auga dzīvi mazliet labāku.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment