Kā pagatavot ķirbi, lai neviens pat nenojaustu, ka tur ir ķirbis – aromātiska uzkoda, kas sasilda no iekšpuses

Ķirbis ir daudzu klasisku rudens un ziemas ēdienu pamatā. Šo vitamīnu saturošo sastāvdaļu aktīvi izmanto pavāri no visas pasaules, lai radītu gan pikantus, gan saldus ēdienus

Maigais biezenis tiek pievienots pat kafijas dzērieniem, piemēram, latte vai kapučīno. Bet īpaši garšīgi ar ķirbi iznāk pīrādziņi jeb rausīši. Tādi maigi, gaisīgi ar košu krāsu. Mīkla ātri uzbriest un tas aromāts…. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas process:

Sagatavojiet ķirbi, sagriežot lielos gabaliņos, pievieno nedaudz ūdeni un šķēlītes sautējiet ūdens peldē apmēram 12-18 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.


Ķirbju mīkstumu saputo ar olu, pievieno cukuru, sāli un raugu. Rūpīgi samaisa ar ēdamkaroti vai putojamo slotiņu. Pievieno miltus un augu eļļu. Mīcīt mīklu ar rokām, atstāt uz 40-45 minūtēm, pārklājot trauku ar dvieli.

No uzrūgušās mīklas izveido iegarenu rullīti, sagriež to vairākās vienādās daļās. Pārvieto neapstrādātus gabaliņus uz cepšanas paplātes un atstāj tumšā vietā uz pusstundu. Neaizmirstiet gabaliņus pārklāt ar pārtikas plēvi!


Ar pirkstiem pīrādziņa centrā izveidojiet nelielu caurumu un ieberiet tajā dažas sezama sēklas. Maizītes viegli apcep pannā, lai tās iegūtu apetītlīgu zeltainu garoziņu.

Šis gaisīgais deserts ir īsts gardums tiem, kam garšo saldumi! Pīrādziņi izceļas ne tikai ar bagātīgu aromātu un oriģinālu garšu, bet arī ar iespaidīgu vitamīnu un noderīgu mikroelementu sastāvu izmantotajās sastāvdaļās.

Lasi vēl: Norvēģu salāti – alternatīva tradicionālajam rasolam

Nepieciešamie produkti:

410 g kviešu miltu
260 g ķirbju mīkstuma
50 g baltā cukura
30 ml augu eļļas
10 g sāls, sezama sēklas
4 g sausā rauga
1 vistas ola

Šāds ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī noderīgs, tāpēc tas ir neaizstājama ziemas uztura sastāvdaļa. Labu apetīti un noteikti izmēģini!

Leave a Comment