Ne velti saka, ka viss ģeniālais ir vienkāršs! Vai vēlaties dažādot ēdienkarti saviem mīļajiem, bet jums nav laika vai naudas – lieliska ideja šīs problēmas risināšanai būtu kartupeļu mīklas pagatavošana
10 minūtēs varat pagatavot vienkāršas plātsmaizes uzkodai vai īstus pīrāgus! Mīklas veids, kas gatavots, izmantojot vārītus vai rīvētus kartupeļus kā vienu no galvenajām sastāvdaļām. Šāda mīkla tiek izmantota dažādu ēdienu pagatavošanai, piemēram, pelmeņiem, klimpām, pankūkām, pīrādziņiem vai pat kartupeļu maizei. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Mīksta kartupeļu mīkla – piemērota klimpu, gnocchi un citu vārītu ēdienu gatavošanai.
Biezāka kartupeļu mīkla – vairāk miltu un olu, lai varētu veidot pīrādziņus vai ceptas bulciņas.
Šķidra kartupeļu mīkla – izmanto pankūkām vai kartupeļu plāceņiem.
Pagatavošanas metode:
Vāra kartupeļus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti. Nekavējoties noteciniet ūdeni, ļaujiet nedaudz atdzist un kārtīgi samaisiet kartupeļus. Tad pievieno 1 ēd.k. augu eļļas un sāls pēc garšas. Miltus nepieciešams izsijāt. Pusi no vajadzīgā miltu daudzuma kopā ar cepamo pulveri iemaisa kartupeļu biezenī. Mīcīt mīklu. Pamazām iemaisa visus miltus.
Ar rokām izveido bumbiņu no mīklas. Nogrieziet no tā gabalu un sarullējiet to desā. Sagriež mazos gabaliņos. Un šeit jūs varat apsvērt vairākas gatavošanas iespējas.
Pirmais variants
Nelielus gabaliņus izrullē aplī 5 cm diametrā un 3-4 mm biezumā. Uzlieciet uz tā 1 tējk. gatavo pildījumu (sēnes, maltā gaļa, kāposti), saloka kā čebureku. Pēc tam cepiet ar eļļu ieziestā pannā 5 minūtes no vienas puses un 2-3 minūtes no otras puses, bet zem vāka. Var cept cepeškrāsnī 180℃ 15 minūtes.
Lasi vēl: Konditorejas šefpavārs nosauc 5 galvenās kļūdas mīklas gatavošanā
Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 350 g
Milti – 200 g
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Augu eļļa – 1 ēd.k.
Sāls
Otrais variants. Mīklu izrullē 12-15 cm lielumā, sagriež 8 trijstūrīšos un apcep augu eļļā no abām pusēm. Izrādās, ka tā ir vienkārša uzkoda. Trešais variants. Mīklu izrullē 5-7 mm biezumā. Cep 10-15 minūtes 180 ℃. Ceturtais variants. Sausā pannā apcep plānu lielu plātsmaizi un liek tajā sagatavoto pildījumu.