Kā izveidot labas attiecības ar cilvēkiem

Ķermeņa valoda

Tu vari ātri un viegli izveidot labas attiecības ar jebkuru cilvēku, ja liksi lietā savu ķermeņa valodu.

Mācies saprast cilvēkus. Vai viņi sēž vai stāv? Vai viņu stāja ir atbrīvota vai oficiāla? Vai viņi tur galvu paceltu? Bet varbūt šūpo galvu vai tur to pieliektu uz vienu pusi? Varbūt sēž, galvu noliekuši? Veikli atdarini viņu pozu – bet lai tas neizskatās, it kā tu parodētu viņus. 

Ļauj, lai cilvēki paši izvēlas savu vietu. Ja viņi pievirzās tev ciešāk klāt, neatvirzies nost, bet arī nepavirzies tuvāk.

Kā viņi kontaktējas ar skatienu palīdzību, tāpat dari arī tu.

Pavēro, kā viņi elpo. Vai elpa plūst līdz krūtīm, ķermeņa vidusdaļas vai no vēdera? Ja vari, elpo tāpat.

Kā viņi runā? Lēni vai ātri? Augstos toņos vai zemos un maigos, vai melodiski, dabiskā ritmā? Neparodē viņu runu, bet, ja tavējā ir pavisam citāda, mēģini atbilstoši pielāgoties.

Verbālā valoda

Ieklausies valodā, kādu tu lieto. Lielākajai daļai cilvēku ir viens galvenais maņu orgāns, uz kuru viņi paļaujas, reaģējot uz pasauli: redze, dzirde vai sajūtas. Pēc vārdiem un frāzēm tu vari noteikt personas dominējošo tipu.

Redzes tips: “Es redzu, ko jūs ar to domājat.” “Es varu iedomāties.” “Mans viedoklis ir…” “Man ir miglains priekšstats par …”

Dzirdes tips: “Es dzirdu, ko jūs sakāt.” “Mēs esam uz viena viļņa.” “Izklāstiet savu viedokli!” “Ko jūs teicāt…”

Sajūtu tips: “Es jūtu, ka…” “Jūs esat uztaustījis vārīgo vietu.” “Pagaidiet brīdi!” “Ķersimies pie lietas!” 

Tu vari pieskaņoties otram cilvēkam, izmantojot vārdus un frāzes no viņa valodas. Tādējādi tava sarunu biedra izturēšanās kļūs brīvāka, viņš jutīs, ka abi esat uz viena viļņa. 

 

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment