Kāda kosmētika ir pati efektīgākā?

Pat dārgu zīmolu kosmētika ne vienmēr darbojas. Kā nepieļaut kļūdu ar izvēli?

Tirgus ir pilns ar dažādiem līdzekļiem: micellāro un termālo ūdeni, praimeris skropstām, lūpu skrubis utt. Lai no kosmētikas līdzekļa efekts būtu redzams, ir svarīgi to pareizi lietot. Kas man jāzina?

Lasīt arī: RTU aicina uz diskusiju par sieviešu lomu inženierzinātnēs

Kosmētika ādas mazgāšanai un pīlingam

  • Micellārais ūdens

Daudzi ražotāji apgalvo, ka micellārais ūdens aizvieto mazgāšanu un nav jānomazgā no ādas. Šādu kosmētikas līdzekļu sastāvā ietilpst daļiņas – miceles, kas “izšķīst” piesārņojumā: liekā sekrēcija no tauku dziedzeriem, dekoratīvās kosmētikas pēdas. Tomēr micellārais ūdens jātīra ar izšķīdušiem piesārņotājiem, pretējā gadījumā jūs riskējat lauzt ādas lipīdu barjeru.

  • Termiskais ūdens

Ja jūs vēlaties bagātināt epidermu ar noderīgām mikroelementiem, izvēlieties tīrīšanas kosmētiku, kas satur siltuma vai avota ūdeni. Ja jūs izmantojat termisko ūdeni izsmidzināmā veidā, tad pēc zāļu izsmidzināšanas uz sejas ādas ar pirkstu galiem, viegli iemasējiet ādā.

  • Sejas attīrošās sloksnes

Ja jums ir problemātiska āda, ir saprotama vēlme atbrīvoties no melnajiem punktiem. Rūpīgi ražotāji piedāvā izmantot īpašas tīrīšanas sloksnes problemātiskajām zonām uz sejas.

Lasīt arī: Uzņēmēja: Latvijas estētiskās medicīnas nozarē trūkst kvalificētu speciālistu

Tiek uzskatīts, ka šīs sloksnes izvelk melnos punktus no porām un padara ādu tīru. Diemžēl šis rīks nedarbojas tā, kā jūs domājat. Lentes tikai daļēji noņem melno punktu un nevar pilnībā izvilkt aizsērējumus no porām. Šo zāļu impregnēšana var būt agresīva, kas apdraud jaunus iekaisušas ādas iekaisumus. Bez tam, pēc procedūras, “attīrīšanas” (vai drīzāk ievainošanas) ādas laukumi paliek atvērti, kas nozīmē, ka infekcija var nokļūt tur.

Ja jūs patiešām vēlaties palīdzēt ādai, sazinieties ar kosmetologu. Profesors varēs izvēlēties individuālu aprūpi un novērst jaunu iekaisumu parādīšanos.

Skropstu tuša vai praimeris?

Tuša var būt pagarinoša vai apjomu radoša. Ir pietiekami, lai ar otiņu vairākas reizes uznestu tušu uz skropstas, un efekts pārsniegs visas cerības. Tomēr, lai produkts ilgtu ilgāk, ražotājs iesaka iegādāties praimeri.

Tiek uzskatīts, ka tas ir ideāls sabiedrotais skropstu tušai, un, ja izmanto, skropstas izskatās pat garākas / apjomīgākas/ skaistākas. Bet patiesībā praimeris tikai pasliktina skropstas un padara tās smagākas, radot lipīguma efektu, daudzkārtains pīrāgs jūsu skropstu vietā. Kosmētikas noņemšana aizņems ilgāku laiku nekā parasti, un, pateicoties vairākiem kosmētikas slāņiem, skropstas var sākt izkrist.

Lai uzlabotu skropstu stāvokli, pietiek ar to, lai vairākas reizes nedēļā uz tām uznestu ricīna, mandeļu vai smiltsērkšķu eļļu.

Lasīt arī: Slidošanas sacensības visiem – LEDUS KROSS 2018

Lūpu skrubis vai higiēnas lūpu krāsa?

Kosmētikas nozarē popularitāti iegūst tā sauktie lūpu skrubji. Tomēr, ja lūpu āda ir sausa un plaisā, tad vissliktākais, ko jūs varat darīt, ir uzklāt skrubi. Jūs riskējat ne tikai sabojāt ādu (parādās nelielas brūces), bet arī inficēt. Labāk izlīdzināt lūpas ar taukainu lūpu krāsu, nevis ievainot.

Kurš šampūns ir labāks?

Daudzi ir pārliecināti: pēc krāsošanas jums ir nepieciešams izmantot tikai šampūnu krāsotiem matiem, lai saglabātu krāsu ilgāk. Bet atšķirība starp īpašu aģentu un parasto veidu, ir tikai mazāku virsmaktīvo vielu daudzumu – virsmas aktīvās vielas, kas veido putas un efektīvi attīra galvas ādu.

Kā daļa no šampūna krāsotiem matiem, nav sastāvdaļu, kas patiešām palīdz saglabāt noturīgu krāsu ilgu laiku. Tāpēc to nav vērts iegādāties. Faktiski pietiek ar delikāta sastāva izmantošanu (piemēram, lieliska izvēle – bērnu šampūns).

Vai es varu izmantot lētu kosmētiku?

Tiek uzskatīts, ka lēta kosmētika sejai nedod labus rezultātus. Bet tas ne vienmēr ir pareizi. Līdzekļi, kas ietver dabiskas sastāvdaļas, strādā ne sliktāk kā luksusa kosmētika.

Starp citu, vislabākā budžeta kosmētika sejai – izgatavota ar savām rokām. Šādi līdzekļi gandrīz garantē, nekaitīgumu jums un saglabā jūsu ādu veselīgu. Izmantojiet receptes ar augļiem, dārzeņiem, eļļām, un rezultāts jūs patīkami pārsteigs.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment