Kādas ir šī brīža aktuālās kāzu dekorācijas?

Kāzu tendences ik gadu mainās, iezīmējot favorīta krāsas, stilus un rakstus. Kādas ir šīs sezonas top kāzu dekorācijas? Konsultē kāzu portāls mūsdienīgai līgavai LĪGAVĀM.

Nianses un vēlreiz nianses

Meklējot tīkamāko kāzu dekorāciju konceptu, uzmanība jāpievērš detaļām. Pārdomātas toņu gammas un faktūra, dažādi nieciņi un ar rokām gatavoti elementi piešķirs vajadzīgo efektu, uzburot patiesi skaistu kopskatu.

Par sirsnīgu un aizkustinošu kāzu dekorācijas tendenci ir kļuvusi pašu pāru iesaistīšanās, piemēram, ar roku parakstoties ielūgumā vai telpās izvietojot foto rāmīšus ar pāra domām, kas ir mīlestība, vai novēlējumiem svinību viesiem.

Mezglojumi

Šī brīža top tendence noteikti ir mezglojumi, kas tiek izmantoti:

  • ceremonijas altārim vai arkai;
  • kāzu telpu dekorācijās ar ziediem;
  • fotostūrī;
  • kāzu ielūgumos un galda kartītēs;
  • gaismas dekoros mičošanas vietā un citviet.

Šādas kāzu dekorācijas iederēsies vintage un brīva stila kāzās. Arī tad, ja vēlaties ievērot senlatvju kāzu tradīcijas. Vairāk par mezglojumiem lasiet LĪGAVĀM rakstā šeit.

kāzu telpu dekorācijas

Foto: Ligavam.lv / KRISTĪNE JAKADELA / Kāzu dekori: AUGU MĀJA / www.augumaja.lv

Ģeometriskas figūras

Skandināvu stila daudzstūru kāzu dekorācijas ir redzamas aizvien. Kas mainās? Izvēlieties vienu figūru, piemēram, trijstūri vai sešstūri un attēlojiet to ielūgumos, stikla gredzenu lādītē, gala kartītēs un pat uz kāzu tortes.

No koka veidoti sešstūri ļoti labi izskatīsies kā sienas dekorācija, veidojot medus šūnām līdzīgu ornamentu.

kāzu dekorācijas

Foto: Ligavam.lv / SHISHI Home Of Beauty  / Kristīne Grīnvalde

Konfeti

Teiksiet, ka konfeti nav dekorācija? Lai par tādu kļūst! Krāsaini papīra aplīši vai sirsniņas, svaigu vai kaltētu rožu vai hortenziju ziedlapiņas ar lentītēm apsietā burciņā vai stikla bļodiņās radīs romantisku noskaņu. Turklāt kāzu viesi to varēs ērti paņemt, pārsteidzot jauno pāri pēc ceremonijas vai mičošanas laikā.

Ziedu un zaļumu lustras

Jaunā pāra kāzu galda dekorācijas paspilgtina ziedu un zaļumu lustras ar pieklusinātu apgaismojumu vai bez tā. Šādas kāzu dekorācijas tiek piestiprinātas tieši virs galvenā galda, radot bagātīgu efektu. Izvēloties šādu opciju, jums nebūs jādomā par dekoriem aiz jaunā pāra muguras jeb sienas, kas atrodas aiz galda.

kāzu galda dekorācijas

Foto: Ligavam.lv / Dizaina parks

50. gadu retro

Iedvesmojoties no 1950. gada retro stila, kāzu dekorācijās tiek iekļauti vara krāsas krēsli, masīvi koka galdi un citi metāla elementi. Neuztraucieties, varbūt šķietami kāzām neatbilstošo stilu maigāku padara kvēlspuldžu virtenes, baltas un šampanieša krāsas cilindra sveces, koka lukturi, kā arī zaļu un baltu ziedu kāzu dekorācijas uz galdiem un ap koka sijām.

Retro koncepta kāzās iederēsies mobilais bārs – transformējama lete vai pat neliels busiņš vai velkamais treileris.

Lielas, zaļas lapas

Jo vairāk zaļumu jo labāk. Lielas palmu lapas, papardes un eikalipta zariņi tiek izmantoti arvien vairāk, ar svaigiem ziediem papildinot tikai pavisam nedaudz un neuzkrītoši. Zaļumus varat izmantot:

  • arkai;
  • šūpolēm fotostūrī vai mičošanai;
  • ziedu dekorācijām uz galdiem;
  • līgavas pušķim;
  • mašīnas dekoram;
  • kā papildinājumu galda kartēm.

kāzu telpu dekorācijas

Foto: Ligavam.lv / Sapņu pietura / Emīlija Bogdānova

Rustic stils kļūst maigāks

Rustic kāzu stils joprojām ir ļoti populārs. Kāzu telpu dekorācijas ar koka ripām un koka lukturiem izskatās moderni. Lai nedaudz to atsvaidzinātu, izmantojiet vairāk romantiska stila kāzu dekorācijas, piemēram, maigus pasteļu toņus ar zelta elementiem, baltas sīkziedu puķes, sūnas, spuldzīšu virtenes. Rustic apvienojumā ar maigākām niansēm tiek dēvēts par Woodland wedding theme.

Griesti kā galvenais elements

Dekorējiet griestus, lai radītu pasakainu efektu un pievērstu viesu uzmanību. Bagātīgas dekorācijas pie sijām veidos sapņaina meža izjūtu un skaistu maģiju. Izmantojiet:

  • spuldzīšu virtenes;
  • drapēriju;
  • zaļumu virtenes;
  • nokarenus augus;
  • pomponus;
  • papīra lukturus.

Chill zonas ārpus telpām

Daudzi pāri baidās no svinībām dabā neparedzamu laikapstākļu dēļ. Apvienojiet iekštelpas ar nelieliem tematiskiem atpūtas stūrīšiem ārpus tām! Tas viesiem ļaus nedaudz izkustēties no savām sēdvietām, lai ieelpotu svaigu gaisu. Chill zonas tematika:

  • kokteiļu bārs ar bārmeni;
  • radošā darbnīca bērniem;
  • pop-up cigāru bārs džentlmeņiem;
  • saldumu galds ar virtuļu sienu, mājās gatavotiem zefīriem un citiem našķiem;
  • dīvāns un lukturiem vai svecēm mierpilnām sarunām ar kiču.

Šo gan ieteicams veidot tikai tad, ja ir liels viesu skaits, jo izkliedēti viesi galvenajā svinību zālē radīs izjūtu, ka svinības jau beigušās.

kāzu dekorācijas

Foto: Ligavam.lv / In bloom  / Linda Lauva

Donut jeb virtuļu sienas

Kas to būtu domājis, ka gardie virtuļi var kļūt arī par dekoru? Tik tiešām virtuļu sienas ir kāzu dekorācijas, kas kalpo arī praktiski kā našķi viesiem. Kāzu toņos ieturētas glazūras un sirsnīgi uzraksti ar šokolādi būs Instagram cienīgs noformējums.

Samts atgriežas

  1. gados populārais samts šobrīd atgriežas pavisam citā ampluā. Kā smalku, greznu un izsmalcinātu elementu to var izmantot ne tikai krēsliem un atpūtas sofām, bet arī ielūgumiem un galda kartītēm. Samts iederēsies gan klasiska stila kāzās, gan avangarda un īpaši mākslinieciskā noformējumā.

Ziedu arkas aizstāj lieli pušķi

Ziedu arkas ceremonijai vai svinību vietas dekorēšanai izmaksā visai dārgi. Šobrīd tās arvien biežāk aizstāj lieli ziedu pušķi augstās vāzēs, turklāt šādas ziedu kompozīcijas ir krietni ērtāk transportēt, piemēram, no ceremonijas vietas uz viesu namu kā kāzu dekorācijas aiz jaunā pāra.

kāzu dekorācijas

Foto: Ligavam.lv / Augu māja / Liene Pētersone

Dekoru veidi un stili ir tikpat daudz, cik krāsu kombinācijas. Lai izvēlētos savām kāzām piemērotāko, izveidojiet mood board.

Kas ir mood board?

Ar bildēm, tekstiem un dažādiem paraugiem veidota kolāža, kas atspoguļo vēlamo ideju jeb to, kāds būs kāzu koncepts. Tas palīdzēs jums ieturēt vienotu un gaumīgu stilu, kā arī fotogrāfs vieglāk uztvers vēlamo bilžu formātu. Meklējiet fotogrāfijas kāzu katalogos un sociālajā tīklā Pinterest!

Ja kāzu dekorāciju veidošanu esat nolēmuši uzticēt profesionāļiem ar vairāku gadu pieredzi, ielūkojieties LĪGAVĀM mājaslapā vai kāzu žurnālā un aplūkojiet viņu veikumu!

Titulbilde: Foto: Ligavam.lv / In bloom  / Linda Lauva

Leave a Comment