Kādas rotaļlietas dāvināt bērnam jeb TOP 5 interesantākās dāvanas

Kad tuvojas Ziemassvētki vai bērna dzimšanas diena, jautājums “Ko lietderīgu un bērnam interesantu uzdāvināt?” vienmēr ir aktuāls. Lai gan vecāki dāvanas bieži vērtē no praktiskā skatu punkta, bērni sagaida rotaļlietas. Un arī tās var būt izzinošas un attīstību veicinošas. Noskaidro TOP 5 spēles bērniem! 

Galda spēles

Spēles bērniem Foto: Shutterstock.com

Tās apvieno vairākus ieguvumus – lietderīgi pavadīts laiks, prāta attīstīšana, spēja pieņemt zaudējumu, stratēģiska domāšana, reakcijas spējas u.c.

 

Populārākās spēles bērniem, kas iemantojušas uzticību arī pusaudžu un pieaugušo vidū:

 

Monopols;

Alias;

5 sekundes u.c.

Spēles bērniem(2)

Foto: Shutterstock.com

 

Šo dāvanu bērns varēs izmantot kopā ar draugiem, klases biedriem un vecākiem. Ikvienā

vecumā ir svarīgi, lai bērna ikdienā iesaistās arī mamma un tētis, gan palīdzot ar skolā uzdotajiem mājasdarbiem, gan kopā pavadot brīvo laiku.

Lego

Lego konstruktori nekad neizies no modes, atkal un atkal ierindojoties interesantāko dāvanu topa augšgalā. Atkarībā no klucīšu lieluma, konstrukcijas sarežģītības un papildu elementiem, lego ir piemēroti no 1,5 līdz pat pusaudžu vecumam.

 

Iemesli, kādēļ to izvēlēties:

  • attīsta loģisko domāšanu un matemātiskās prasmes;
  • rada iztēli, ļaujot iejusties dažādos tēlos un situācijās;
  • veicina pirkstu muskulatūras darbību;
  • palīdz izprast tādus jēdzienus kā stabils, trausls u.tml.
  • māca figūras un krāsas.

 

Viena no lielākajām konstruktoru zīmola “LEGO” priekšrocībām ir opcija klucīšus un figūriņas kombinēt no dažādām sērijām. Piemēram, šobrīd vienas no iecienītākajām figūrām ir Harijs Poters, kas piemērotas bērniem no 6 gadu vecuma.

Rotaļlietas, kas ļaus iejusties dažādās lomās

Bērniem jau kopš 3 gadu vecuma ir svarīgi apgūt arī sadzīviskas prasmes un veicināt viņu interesi par dažādām nodarbēm. Tā mazāko bērnu starpā ļoti pieprasīti ir komplekti lomu spēlēm, piemēram:

* virtuve ar plīti, cepeškrāsni, pannām un pārtikas produktiem;

* mehāniķa komplekts ar skrūvgriežņiem, skrūvēm un speciāli veidotu pamatni, kur tās ieskrūvēt;

* kases aparāts ar monētām un dažādiem pārtikas produktiem un mājai nepieciešamām lietām;

* ārsta komplekts ar špricēm, ārsta klausāmo, plāksteriem un As**s spiediena mērāmo u.c.

Spēles bērniem

Foto: Shutterstock.com

 

Redzot, kā tētis mājās skrūvē plauktu, arī dēls gribēs doties palīgā, vai kamēr atvase vēl ir par mazu, lai palīdzētu mammai virtuvē, viņa pirmās iemaņas var apgūt ar savu rotaļu virtuvi.

Nerf rotaļu ieroči

Šķiet, ka kariņu imitācijas izspēlē ikviens puika. Ne velti Nerf rotaļu ieroči ir guvuši tiek lielu popularitāti pie mums, Latvijā, un visā pasaulē. Tie darbojas uz baterijām, šaujot vieglas putu un gumijas lodes, ko iespējams lietot atkārtoti.

 

Nerf ieroči atšķiras pēc vairākiem parametriem:

  • šaušanas ātruma;
  • aptveres lieluma jeb cik lodes vienā piegājienā var ievietot;
  • cik lielas lodes drīkst izmantot.

Šobrīd veikalos nopērkami ļoti dažādi Nerf ieroči. To klāsts turpina pieaugt, tādēļ dāvanu būs iespējams papildināt ar jauniem elementiem.

Lelles

Meitenes noteikti būs sajūsmā par jaunu rotaļu lelli, kas prot veikt īsta cilvēciņa darbības – raudāt un izdvest skaņas. Arī šo dāvanu būs iespējams papildināt ar jaunu apģērbu, pudelītēm, ratiem un citiem aksesuāriem, kas lelli atkal padarīs par mīļu rotaļu biedru.

spēles bērniem

Foto: Shutterstock.com

Kur iegādāties rotaļlietas par saprātīgu cenu?

 

Viedveikals 1a.lv ir parūpējies, lai Tu vienuviet atrastu labākās dāvanas svētkos gan pašiem mazākajiem ķipariem, gan pirmsskolas un skolas vecuma bērniem. Iepirkties internetā ir tik vienkārši – nekādu rindu vai cilvēku burzmas pie plauktiem. Izmanto 1a.lv atlaides, lai ietaupītu!

 

COMMENTS

Leave a Comment