Vai drīkst dzert kafiju ar pienu?

Kafija… Kuram gan negaršo šis aromātiskais un uzmundrinošais dzēriens? Bet tajā pašā laikā tās cienītāju armija, kuru periodiski uzmundrināja skaļi uztura speciālistu paziņojumi, tika sadalīta divās nesamierināmās nometnēs.

Daži cilvēki labprātāk dzer dabīgu melno kafiju bez piedevām un pat nepievieno tai cukuru, uzskatot, ka tas sabojā dzēriena garšu. Citi var dzert tikai kafiju ar piedevām, vairumā gadījumu dodot priekšroku pienam.

 

Nolēmām iepazīstināt lasītājus ar dažādiem viedokļiem par vienu dzērienu, kuru salīdzinājums palīdzēs izlemt, vai sākt rītu ar vienkāršu melnu kafiju vai aizstāt to ar mīkstāku ar pienu.

Vai drīkst dzert kafiju ar pienu?

Mūsdienās ir daudz veidu kafijas dzērienu ar pienu, un katrs var izvēlēties sev tīkamāko… Dažādi kafijas dzērienu veidi galvenokārt atšķiras ar piena daudzumu tasītē.

Zinātnieki jau sen ir apstiprinājuši, ka kafijas dzeršana ir labvēlīga organismam: tai ir tonizējoša iedarbība, uzlabojas atmiņa un koncentrēšanās spējas, samazina risku saslimt ar noteiktiem vēža veidiem, kā arī labvēlīgi ietekmē gremošanu.

Tajā pašā laikā melnā kafija un kafija ar pienu darbojas atšķirīgi. Modes franču uztura speciālists Anrī Čeno kategoriski nepiekrīt kafijas dzērienu dzeršanai ar pienu.

Viņš vērš uzmanību, ka šādi dzērieni organismā uzsūcas mazāk viegli: “Ja cilvēks dzēra kafiju ar pienu un nākamajā dienā nomira, autopsijā viņa vēderā atradīs nesagremotu kafiju ar pienu!”

 

Uztura speciāliste Anna Pančenko iebilst: “Piens veiksmīgi papildina kafiju, kompensējot daļu no tās negatīvajām sekām.

Tā, piemēram, kafija “paskābina” organismu, bet piens, gluži pretēji, sārmina, kafija palielina kuņģa sulas skābumu, bet piens to samazina, kafija “izmazgā” kalciju no organisma, un piens ir kalcija avots. . ”

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada decembrim, zemes stihijas pārstāvjiem: dinamiskas pārmaiņas, dažiem nāksies saskarties ar finansiālām grūtībām!

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023.gada decembrim, uguns stihijas pārstāvjiem: lielas pārmaiņas sagaida uguns stihijas pārstāvjus!

Daži fakti, kas palīdzēs izdarīt izvēli

1.Melnas kafijas tasē ir 4,7 kalorijas – jūsu figūrai praktiski nekaitīgs daudzums. Salīdzinājumam – tase kafijas ar pienu un cukuru satur vismaz 50 kalorijas.

Secinājums ir acīmredzams: ja jūs ievērojat diētu, dzeriet melnu kafiju. Un otrādi, latte vai kapučīno dzeršana, īpaši ar cukuru, var nebūt vislabākā ietekme uz jūsu figūru.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment