Kartupeļu pankūkas ir īsts vācu virtuves klasikas ēdiens – tās ir kraukšķīgas, zeltaini brūnas un vienkārši neatvairāmas
Vienīgais trūkums – to gatavošanai nepieciešams daudz eļļas, kas padara tās treknas un “smagas”. Par laimi, pastāv veselīgāka alternatīva – gaisa fritētājs vai cepeškrāsns! Izmantojot šo metodi, iespējams baudīt kartupeļu pankūkas bez liekiem taukiem.
Kā panākt īpašu kraukšķīgumu kartupeļu pankūkām no gaisa fritētāja
Karstā gaisa fritētājs ir lieliska ierīce, kas īsā laikā un bez taukiem pārvērš vienkāršas sastāvdaļas gardos ēdienos. Tas spēj radīt kraukšķīgus un maigus ēdienus, un pat pagatavot olas! Tomēr šodien izmēģināsim ko citu – pagatavosim kraukšķīgas kartupeļu pankūkas.
Kartupeļu pankūkas daudziem raisa atmiņas par bērnību, vecākiem vai vecvecākiem, kā arī par Ziemassvētku tirdziņiem. Tās sastāv no vienkāršām sastāvdaļām, tāpēc tās ir populāras arī starp tiem, kuri dod priekšroku nekomplicētiem ēdieniem. Tās var baudīt gan ar pikantu garšaugu biezpienu, gan saldu ābolu mērci – īsts kartupeļu klasiskais ēdiens!
Kā pagatavot kartupeļu pankūkas gaisa fritētājā
Šim ēdienam nepieciešami tikai daži produkti – kartupeļi, nedaudz cietes, sāls un, ja vēlaties, sīpols. Kartupeļus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves, lai veidotos garas skaidiņas. Pēc tam pievieno sāli un izspiež lieko šķidrumu, izmantojot tīru tējas dvieli. Tad masu sajauc ar cieti un no tās veido nelielas pankūkas.
Šīs pankūkas ievieto karstā gaisa fritētājā un cep aptuveni 15 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Interesanti, ka tās var arī uzsildīt nākamajā dienā – gaisa fritētājā tās atgūst kraukšķīgumu. Var pirms cepšanas apsmidzināt pankūkas ar eļļu, tā panākot papildus sulīgumu. Un tas tik un tā būs 10x mazāks treknums, ja tās ceptu eļļā uz pannas.
Ja meklējat citas gardas receptes, izmēģiniet arī gaļas bumbiņas vai pildītu papriku ar malto gaļu, kas pagatavotas gaisa fritētājā. Lieliska piedeva ir arī parmezāna dārzeņi.
Kartupeļu pankūkas gaisa fritētājā – recepte
Sastāvdaļas:
1 kg vidēji vaskainu kartupeļu
1 sīpols
Sāls
1 ēdamkarote cietes
Melnie pipari
Nedaudz rapšu eļļas
Lasi vēl: Garšīgas, gaisīgas un viegli pagatavojamas vafeles, kuras tev izdosies jau ar pirmo reizi
Pagatavošana:
Nomizo kartupeļus un sarīvē tos garās skaidiņās uz rupjās rīves. Tāpat sarīvē arī sīpolu. Sajauc ar apmēram 1 tējkaroti sāls un ļauj nostāvēties. Tad ietin tējas dvielī un kārtīgi izspiež lieko šķidrumu. Pievieno cieti un nedaudz melno piparu, pēc tam visu rūpīgi samaisa.
No iegūtās masas veido nelielas pankūkas un viegli apsmērē tās ar eļļu.
Cep karstā gaisa fritētājā 180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz tās iegūst zeltaini brūnu un kraukšķīgu garoziņu. Padoms: Ja pankūkas šķiet pārāk mitras, pirms cepšanas apkaisiet tās ar nedaudz cietes un izmantojiet gaisa fritētājam paredzētu cepamo papīru.
32r9bv
[…] Lasi vēl: Kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī ar mazu tauku saturu un tik brīnišķīgi kraukšķīgas […]