Kartupeļu salātu recepte ar krēmīgu mērci

Šo aromātisko salātu pagatavošana no sākuma līdz beigām aizņem tikai 30 minūtes.

Šie salāti ir lieliski piemēroti kā garnīrs pie gaļas, un tie būs īpaši populāri piknikā. Šo salātu panākumu noslēpums ir krēmīgā garša un bagātīgs mērces daudzums.

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļi

100 ml baltvīna etiķis

1 ēdamkarote olīveļļa

5 olas

2 ēdamkarotes sarkanais sīpols

150 ml grieķu jogurts

150 ml majonēze

150 ml crème fraîche (var aizstāt ar treknu skābo krējumu)

1 marinēts gurķis

1 ēdamkarote kaperi

1 ēdamkarote sinepes

1 ēdamkarote pilngraudu sinepes

1 ēdamkarote dilles

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Nomizojiet kartupeļus un vāriet verdošā sālsūdenī, līdz tie kļūst mīksti, noteciniet. Kamēr tie vārās, kaperus 20 minūtes mērcē aukstā ūdenī, tad izspiež un sasmalcina. Sīpolu un dilles smalki sagriež un sasmalcina novārītas olas.

Sajauc jogurtu, majonēzi, divu veidu sinepes un dilles.

Vēl karstus kartupeļus sagriež ceturtdaļās un sajauc ar mērci.

Lasi vēl: Tikai šiem trim pāriem ir ideāla zodiaka zīmju saderība mīlestībā

Pievieno etiķi, eļļu un bagātīgi sāli un piparus.

Atsevišķā bļodiņā sajauciet pārējās sastāvdaļas, apvienojiet visu lielā bļodā un labi samaisiet.

 

 

Leave a Comment