Ko gatavot, kad viss kļūst dārgāks

Katru reizi kad dodos uz veikalu un mani pārsteidz jaunās pārtikas cenas, tāpēc nenoliedami jāmeklē jaunas iespējas ko gatavot

Pie iepriekšējās receptes, kurā gatavoju vakariņas par 10 eiro, es nesen salīdzināju pārtikas cenas un sapratu, ka man tas vairs neizdosies pat par 15 eiro! Tāpēc meklēju risinājumu un sapratu, ka vienmēr ir receptes, kas palīdzēs ietaupīt ģimenes budžetu un garšīgi pabarot ģimeni. Dalīšos ar dažām savām idejām un receptēm.

Sīpol-maizītes

Šīs sviestmaizes ir gatavas viens-divi-trīs! Un tās ir ļoti garšīgas. Jums nav nepieciešami dārgi produkti. Pagatavojiet tās vismaz vienu reizi, un jūs iemīlēsiet šo recepti uz visiem laikiem.

Lūk, kā to pagatavot sīkāk :

– maize – 6 šķēles
– ola – 1 gab.
– sīpols – 1 – 2 gab.
– milti – 1 tējk.
– siers (pēc vēlēšanās var izlaist vai aizstāt ar kartupeļiem)
– sāls

Sajauc bļodā visas sastāvdaļas, sagatavo cepešpannu. Liek maizes šķēlītes uz pannas, virsū liek pagatavoto maisījumu un cep cepeškrasnī līdz iegūst zeltainu brūnumu.

Garšīgi ceptie kāposti

Vienkāršs, bet ļoti garšīgs ēdiens no parastiem kāpostiem. To var pasniegt kā piedevu vai kā atsevišķu ēdienu. Kāposti iznāk ļoti smaržīgi, mīksti, bet tajā pašā laikā nedaudz kraukšķīgi – pārbaudiet.

Sagriež kāpostu plānos salmiņos. Liek ar eļļu sakarsētā pannā un apbrūnina. Pēc tam pievieno smalki sagrieztus sīpolus, turpina cept līdz arī tie kļūst gaiši brūni. Beigās pievienos saldo krējumu un tomātu mērci pēc garšas. Rezultāts izcils un lēts!

Griķu kotletes (garšo kā gaļas kotletes)

Ļoti garšīgi kotletes. Tās ir gatavojuši jau daudzi cilvēki. Ja esat tos izmēģinājuši, atstājiet atsauksmes komentāros. Jāņem griķi, kas nav mzajās paciņās, bet 1kg iepakojums. Griķus vienkārši izvāra un tad samaļ caur gaļasmašīnu vai sablenderē. Klāt piemaļ sīpolus lai attiecība būtu 1:6. Tālāk pievienojat visu, ko mēdzat pievienot kotletēm pēc savas vajadzības. Neiesaku pievienot mannu, miltus.


Kotletes bez grama gaļas, kas ne pēc izskata, ne garšas neatšķiras no gaļas kotletēm.

Šprotu sviestmaizes

Sviestmaizes, ko var pagatavot brokastīm, pusdienām un vakariņām. Izmēģiniet. Jūs uzreiz neticēsiet, bet tas ir garšīgi! Brīva jūsu improvizācija, es tikai pametu ideju attēlā zemāk.

Lētie cepumi

Milti – 260-280 g
cukurs – 50 g
augu eļļa – 100 ml
ūdens – 100 ml
sāls – šķipsniņa
soda – 0,5 tējk. (dzēst ar etiķi)

Izsijā miltus un ieber tos bļodā. Pievieno cukura, ūdeni (istabas temperatūrā) un augu eļļu. Pievienoju arī šķipsniņu sāls un cepamo sodu (kas dzēsta ar etiķi vai citrona sulu). Iemaisa mīklu, pārklāj ar plēvi un atstāj apmēram 15-20 minūtes. Pēc tam mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā.

Izmantojot mazu glāzīti, izgrieziet apļus. Es to izvietoju uz cepšanas paplātes. Ielieku to cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, uz 10-12 minūtēm.

Lasi vēl: 4 zupas, kas pārsteidz ar to pagatavošanas veidu

Vecmāmiņas pīrāgs

Un tas ir gatavots no visparastākās maizes!

– maize – 2 šķēles
– ola – 1 gab.
– piens – 70-80 ml
– sviests
– sāls

Es sagriežu maizi kubiņos. Atkarīgi no tā, kāda izmēra vēlaties. Pannā ielej nedaudz eļļas. Es mēdzu gatavot arī ar sviestu. Ielieku maizes kubiņus un cepu, līdz tās skaisti apbrūnē. Vidējā karstumā. Nepārtraukti maisot.

Bļodā saputojiet olu, pievienojiet sāli un nedaudz piena. Visu kopā samaisa. Uz apgrauzdētām maizes šķēlītēm pārlejiet sagatavoto maisījumu. Un nekavējoties ātri samaisiet! Cepiet līdz gatavs.

Leave a Comment