Košums puķu kastē: viss par augu stādīšanu, kopšanu, mēslošanu, laistīšanu

Ko stādīt puķu kastē? Vai jau gadu gadiem pārbaudīto klasiku vai eksperimentēt ar jauniem augiem un krāsām? Viss šķiet vienkāršs līdz mirklim, kad stāvi stādaudzētavā, kur skatienam paveras tūkstošiem ziedošu augu, kuri cits citu pārspēj košumā. Mājās uzburtā aina par sevis iztēloto puķu kasti strauji pagaist, un prātu apņem viegls apjukums. Ko izvēlēties!?

Lasi arī: 7 pazīmes, ka jums ir augsti attīstīta abstraktā domāšana

Lai neievilinātu sevi neapdomīgos pirkumos, prātīgāk rīkojas tie, kas jau savlaikus apzinājuši stādaudzētavas piedāvājumu un skaidri zina, cik un kādus augus šogad stādīs. Taču augu izvēle nav vienīgais jautājums, uz ko jāatbild, ja pašu spēkiem vēlies iestādīt skaisti ziedošas puķu kastes un traukus.

Cik lielu kasti izvēlēties?

Veikalos puķu kastu piedāvājums ir ļoti plašs gan pēc izmēriem, gan materiāliem un krāsām. Raugoties no augu viedokļa, jo lielāka kaste vai trauks, jo augam labāk, taču ne vienmēr lielo kasti iespējams uzlikt paredzētajā vietā. Ja kaste lielāka, augiem būs vairāk substrāta, un tie būs mazāk jālaista. Savukārt mazās kastes vairāk jāuzmana, lai augsne neiekalstu. Principā arī mazākās kastes, ko piedāvā tirgotāji, ir gana labas augu stādīšanai.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment