Krievijas elite dzīvo bailēs no arestiem un represijām, ko Prigožins sola bagātajiem krieviem

Krievijas elite ir noraizējusies par savu un savu ģimeņu drošību pēc tam, kad uzņēmējs Jevgeņijs Prigožins, kurš pazīstams kā Krievijas diktatora Vladimira Putina pavārs, aicināja steidzami sākt “staļiniskās represijas” pret turīgajiem krieviem, kuri nav pietiekami palīdzējuši karā pret. Ukraina. 

Atsaucoties uz vārdā nenosauktiem Krievijas varas un biznesa elites pārstāvjiem, izdevums apgalvo, ka viņus arvien vairāk satrauc “Kremļa nevēlēšanās vai nespēja aizsargāt savējos”. Pieaugot bažām par Prigožinu, tās, šķiet, ir saistītas ar nesenajiem publiskiem uzbrukumiem viņam. Novembra sākumā Prigožina kanāls “Telegram” publicēja viņa atbildi uz RT jautājumu, kāpēc turīgie krievi ignorē militārās situācijas pasliktināšanos valstī. Prigožins skaidroja, ka bagātie krievi vienkārši ir pārāk aizņemti ar brīvdienu baudīšanu, lai uztraukties par karu. Viņš sacīja, ka ir jāpavelk visas sviras un mehānismi, lai pilnībā iznīcinātu šos cilvēkus kā uzņēmējus. Viņi ir steidzami jārepresē.

Bloomberg apgalvo, ka Krievijas elite turpina pieļaut tīrīšanas un arestu iespējas, kā tas bija Staļina laikā. Kāda augsta ranga amatpersona pašreizējo valsts stāvokli salīdzināja ar militāru diktatūru, taču bez militārā apvērsuma, kas parasti notiek pirms tās. Augstākajās aprindās valda visaptverošas bailes. Visi, kas tika intervēti rakstam, piekrita runāt anonīmi, baidoties no atriebības. Daudzi biznesa un birokrātiskās elites pārstāvji uzskata, ka ekonomikas un sabiedrības militarizācija turpinās, neskatoties uz publiskiem paziņojumiem, ka mobilizācija ir beigusies. Daudzi valdībā neatbalsta Putina karu pret Ukrainu, bet baidās par to atklāti runāt. Šīs vispārējās bažas vēl nav izvērsušās pretestībā Putina politikai, sacīja avoti.

Putinam tuvs avots izteicies, ka viņam nekas cits neatliek, kā paļauties uz tādiem agresīviem spēlētājiem kā Prigožins un Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, kuriem katram ir lojāla armija.

Leave a Comment