Kurmji atkal uzrakuši visu dārzu? Kā ar vienkāršas metodes palīdzību tikt vaļā no kurmjiem.

Kā atbrīvoties no kurmjiem dārzā

Pastāv viedoklis, ka kurmjiem ļoti nepatīk asas smakas. Ar viņu palīdzību jūs variet atbrīvoties no kurmjiem. Lai to izdarītu, samitriniet lupatas naftas produktos vai naftalīnā un pēc tam ievietojiet tās kurmju alās. Iederēsies arī zivju atkritumu aromāts. Sālījumu ielej alās no siļķu kārbas.

Kāds sajauc etiķi, augu eļļu un šampūnu vienādās proporcijās. Lai gan smarža no šī maisījuma nav īpaši asa, arī kurmjiem tas nepatīk. Turklāt derēs egļu čiekuri. Tos nepieciešams ievietot spainī un piepildīt ar bērza darvu. Pēc stundas katrā caurumā ielieciet pāris konusus. Šī metode palīdzēs atbrīvoties ne tikai no kurmjiem, bet arī no pazemes žurkām.

Var izmantot arī kafijas biezumus – kurmjiem ļoti nepatīk kafijas aromāts. Tiesa, neviena no šīm metodēm simtprocentīgi negarantē, ka kurmji aizies. Fakts ir tāds, ka šie dzīvnieki spēj pielāgoties apstākļiem, kādos viņi dzīvo. Un daudzējādā ziņā šeit viss ir atkarīgs no banālas veiksmes un konkrēta dzīvnieka.

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 19. līdz 25. jūnijam – vārdi un domas kļūs par galveno metodi cīņā par panākumiem

Lasi arī: Laimīgais 10 bērnu tēvs Īlons Masks nosauca vienīgo iemeslu, kāpēc viņš varētu pārtraukt bērnu radīšanu

Tomēr jūs varat būt gudri. Kurmja klātbūtne dārzā liecina, ka apkaimē augiem ir daudz kaitīgu kukaiņu. Un kurmim tas ir garšīgs ēdiens. Tas nozīmē, ka, lai kurmis aizietu, vispirms jācīnās ar kaitēkļiem, tādējādi atstājot kurmi bez barības. Ja nav pārtikas, dzīvnieks vienkārši aiziet, lai meklētu pārtiku.

No tautas līdzekļiem palīdz ķiploku vai pākšaugu stādīšana. Kurmji nepanes šo smaržīgo augu aromātus. Var stādīt arī kurmim nepatīkamus augus. Tās ir piparmētras, narcises, lsamtenes. Turklāt šādi ziedi vienkārši iepriecinās aci.

Citi triki

Cīņā ar kurmjiem efektīvas ir elektroniskās atbaidīšanas ierīces . Tās tiek iespraustas zemē un darbojas ar akumulatoru. Ierīce izstaro vibrācijas un skaņas, no kurām dzīvnieki izjūt diskomfortu. Kurmji atstāj vietu. Ierīces darbības rādiuss ir atkarīgs no pašas ierīces jaudas un akumulatora.

Ultraskaņas ierīces dod labus rezultātus. Jums vienkārši jāievēro norādījumi un jāievieto tos zemē noteiktajā dziļumā. 

Lai cik kaitinoši būtu kurmji, nekādā gadījumā neķeriet tos ar rokām. Lai gan dzīvnieks ir mazs, tā zobi un nagi ir ļoti asi. Viņš var viegli iekost caur ādu, ja vēlas. Tāpēc rūpējies par sevi un izturies ar nelūgtiem viesiem dārzā cilvēcīgi!

COMMENTS

Leave a Comment