Lauku dziedniece padalījās ar mēslojuma recepti, no kura augi maģiski aug un sniedz lielisku ražu

Noderīgi mēslošanas līdzekļi uz maizes bāzes

Šķiet, kā maize nevar palīdzēt jūsu dobei? Bet patiesībā maize satur tik noderīgu elementu kā raugs. Viegli raudzēts raugs arī veicina slāpekļa izdalīšanos, kas ir būtiska dārzeņiem. Bet nepārspīlējiet.

Noderīgu maizes mēslojumu var izmantot ne tikai dārzeņiem un augļiem, bet arī ziediem. Sagatavojiet ⅓ spaiņus sausas maizes, 10 litrus tīra ūdens, nedaudz svaigi pļautas zāles un Baikal EM-1 koncentrātu (pēc izvēles). Šis mēslojums satur dzīvas baktērijas, kas veicina augu augšanu.

Sajauc maizi, ūdeni un zāli. Šis mēslojums vairākas dienas jāatstāj tumšā vietā un jāgaida, līdz sākas fermentācija. Cik daudz jāpievieno “Baikal EM – 1”, labāk uzzināt no pārdošanas palīga īpašā veikalā. Tas palīdzēs jums aprēķināt pareizo šī produkta daudzumu jūsu mēslojumam.

Lasi arī: Kaimiņš pastāstīja par šo triku kā glābt augus no miltrasas un kaitēkļiem un palielināt ražu. Izmēģināju un tas tiešām palīdz.

Lasi arī: Merkurs Lauvā no 2023. gada 11. jūlija līdz 27. jūlijam: labākie padomi zvaigžņu zīmju pārstāvjiem, lai nezaudētu veiksmi

Raudzētais maisījums jāfiltrē. Zāli variet izmest komposta bedrē un atlikušajam šķidrumam pievienojiet vēl 2 litrus ūdens. Ar iegūto mēslojumu var laistīt ziedus, gurķus, tomātus, kāpostus, baklažānus, papriku.

Maizes vietā var izmantot arī ierasto īpašo dzīvo maizes raugu. Pietiek 100 g šāda rauga atšķaidīt 10 litros ūdens un atstāt saulē. Tiklīdz pamanāt, ka ūdenī ir parādījušies mazi burbuļi, varat sākt dārzeņu mēslošanu. Vienam krūmam jāizlieto apmēram 500 ml šī veselīgā kokteiļa. Pēc mēslošanas līdzekļa uzsūkšanās, apstrādātos dārzeņus nepieciešams bagātīgi laistīt. Nākamajā dienā jūs varat irdināt zemi, lai augam būtu vieglāk dīgt.

Bagātīga raža strādīgiem dārzniekiem

Pateicoties tik vienkāršiem, bet ļoti noderīgiem mēslošanas līdzekļiem, jūs iegūsiet brīnišķīgu ražu. Apmeklējiet tematiskās vietnes tīmeklī, jo tajās pieredzējuši dārznieki var dalīties ar savu pieredzi, dzīves ieteikumiem, padomiem un interesantiem risinājumiem. Turklāt vasara beidzas pārāk ātri, tāpēc ražas novākšanai sāciet gatavoties lēnām.

No sirds vēlam veiksmi diezgan grūtā jomā, jo strādāt ar zemi nav viegli. Bet mēs esam pārliecināti, ka jums noteikti izdosies novākt lielisku dažādu dārzeņu un augļu ražu. Tam tikai nepieciešams nedaudz vairāk strādāt. Garšīgie gurķi, tomāti, kāposti, baklažāni un cukini noteikti neliks jums ilgi gaidīt.

COMMENTS

Leave a Comment