Lieliskas zāles pret visām kaitēm, sāpēm un pat lieko svaru – skūpstu terpijia

Vai atceraties pasakas par aizmigušajām princesēm un skaistulēm, kuras atdzīvinātas ar vienu vienīgu skūpstu? Lai arī pasakas, tomēr sava daļa patiesības tajā visā ir.

Un tā – skūpsti ne tikai sniedz baudu, tie ir arī sava veida zāles. Bet ja tā, tad par tiem var runāt mediķu valodā: lietošana, blakusparādības, ieteicamās devas, ārstēšanās ilgums…

Lasi arī: Pašas pievilcīgākās sievietes, ņemot vērā Zodiaka zīmi

Sāpju remdēšana

Sāpju mazinošs efekts skūpstam piemīt, pateicoties hormonam endorfīnam. Jo kaislīgāks skūpsts, jo vairāk endorfīna saražo organisms. Viena skūpsta laikā organismā rodas tik daudz šā sāpju nomierinošā hormona, ka tā pārsniedz minimālo morfija devu. Vēl skūpsta laikā siekalās rodas dabīgas antibiotikas, kam arī piemīt sāpju mazinošs efekts. Tātad – aizmirstiet par analgīnu. Labāk skūpstieties!

Stomatoloģija

Ar skūpstu pilnībā var aizvietot dažus dirolus un orbitus, jo skūpsti spēj novērst kariesu ne sliktāk par šiem plaši izreklamētajiem sintētiskajiem našķiem. Skūpstoties tiek stimulēta siekalu veidošanās, un tās, pateicoties kalcija un fosfora saturam, lieliski pasargā zobus. Jāpiebilst arī, ka kaislīgu skūpstu cienītāji daudz mazāk riskē iemantot parodontozi. Šo smaganu saslimšanu vislabāk var ārstēt ar masāžu, ko kaislīgo skūpstu piekritēji arī dara. Turklāt skūpstīšanās laikā siekalas iegūst neitrālu reakciju, kas arī spēj novērst dažādas zobu un smaganu vainas.

Lasi arī: 6 galvenās pazīmes, kas norāda uz patiesu mīlestību

Dietoloģija

Katra kaislīga un ilga skūpsta laikā cilvēks patērē ne mazāk par 12 kilokalorijām enerģijas. Zinātnieki aprēķinājuši, ka pietiek ar 3 skūpstiem dienā (katrs – 12 sekunžu ilgs), lai gada laikā atbrīvotos no 1 kg liekā svara. Ņemot talkā elementāro aritmētisku, var izdarīt aprēķinus katrai konkrētai vajadzībai.

Kosmetoloģija

Iespējams, tas izklausīsies mazliet pārspīlēti, un tomēr… Atdevīga skūpstīšanās nodarbina vairāk nekā 30 dažādu sejas muskuļu. Rezultātā sejas āda izlīdzinās, kļūst tvirtāka un tiek labāk apasiņota. Varbūt lietderīgāk tomēr skūpstīties nekā ķēpāt uz sejas dažādus krēmus un maskas? Vismaz patīkamāk jau nu noteikti!

Šķir nākošo lapu…

Leave a Comment