Par karaļnama tradīcijām stāsta bijušais karaļnama pavārs Darrens Makgreidijs, kurš ir pavadījis vairākus Ziemassvētkus, rūpējoties par karaliskās ģimenes svētku mielastu.
Darrens atklāj, ka karaliskā ģimene katru gadu ap 19. vai 20. decembri dodas uz Sadringamas namu (Sandringham House), kur mierīgā gaisotnē sagaida un pavada Ziemassvētkus. Visa ģimene ierodas pēcpusdienā, tiekas lielajā hallē, kur atrodas izrotātā Ziemassvētku egle un tur viņi iedzer tēju. Dāvanas katram no ģimenes locekļiem tiek saliktas uz atsevišķiem steķu galdiem. Ziemassvētku vakarā viņi dāvina viens otram dāvanas un izpako tās. Vēlāk viņi ēd vakariņas.
Nākamajā rīta karaliskā ģimene paēd brokastis un dodas uz baznīcu, kur klausas Ziemassvētku dievkalpojumu. Karaliskajai ģiemnei atgriežoties atpakaļ, tiek klātas lielas Ziemassvētku pusdienas. Katru gadu tiek pasniegts viens un tas pats: salāti ar garnelēm vai omāriem, tītara cepetis, piedevas – pastinaki, briseles kāposti, burkāni. Saldēdienā Ziemassvētku pudiņš ar brendiju. Pēc pusdienām visi klausās karalienes runu. Visu atlikušo pēcpusdienu katrs no ģimenes locekļiem pavada savās gaitās un satiekas vakarpusē, kur atkal kopīgi dzer tēju un ēd augļu kūku. Vēlāk tiek pasniegtas bufetveida vakariņas ar 15-20 ēdieniem. Šī ir šefpavāra mīļākā daļa. Viņš iznāk no virtuves uz ēdamistabu, kur karaliene ar šefpavāru saskandina un paceļ glāzi par godu Ziemassvētkiem un gardo mielastu.
Dekorācijas šajā namā ir daudz pieticīgākas kā Bekinghamas pilī – hallē ir lielā Ziemassvētku egle, bet ēdamistabā ir sudraba mākslīgā egle, kura ir aptuveni 30 gadus veca.
Pavārs atklāj, ka karaliene ir saldummīle – viņai ļoti garšo melnā šokolāde. Tāpat viņai garšo piparmētra.
Lasi vēl: Brīži, kuros princese Diāna pārkāpa karaliskās tradīcijas
Avots: housebeautiful.com