Mana māsa taisās rīkot greznas kāzas, lai gan viņai kabatā nav ne centa, viņa domā, ka man par visu jāmaksā

Pirmo gadu viņi vēl tika galā, bet tad kļuva ļoti saspringti. Viņi prasīja man samaksāt māsai vismaz par dzīvokli. Es negribēju to darīt, bet es arī nevarēju atstāt savus vecākus šajā situācijā. Tētis strādāja dienām ilgi, un mamma vakaros sāka pelnīt papildus naudu. Pat tad ar to nepietika.

Bēdas dalot uz pusēm, mēs izskolojām māsu Rīgā. Domājām, ka viņa dabūs darbu un varēsim uzelpot. Bet viņa atgriezās mājās. Viņa teica, ka vēlas paņemt pārtraukumu no skolas. Mani pārsteidza viņas infantilisms. Es mēģināju ar viņu runāt vairāk nekā vienu reizi, lai pateiktu, ka vecākiem jau tā ir grūti. Bet visi mani vārdi šķita, ka izšķīda gaisā. Vecāki ar Aneti nestrīdējās un nolēma viņu apgādāt, kamēr viņa atpūšas.

Viņas atpūtas gads iestiepās 3 gados. Viņas vienīgais sasniegums šajā laikā ir atrasts līgavainis. Anete grasījās apprecēties. Tā, protams, ir laba ziņa, ja ne viena nianse. Mana māsa gribēja lielas kāzas. Bet viņai kabatā nav ne centa, arī vecāki ir bez naudas. Tāpēc viņa ar visu ģimeni nolēma, ka man kā vecākajam brālim jāsedz visi izdevumi.

Godīgi sakot, tas mani sadusmoja. Vecāki dara visu, ko Anete vēlas. Lai tā būtu, bet kāpēc tas viss notiek uz mana rēķina? Man bija pirmais bērns pirms gada. Ja jūs jautāsiet, vai kāds mums ir kaut kā palīdzējis, es atbildēšu, ka nē. Mammai pat nav laika pasēdēt ar mazdēlu, jo viņa vienmēr strādā nepilnu slodzi. Par naudu es vispār klusēju.

Lasi arī: Kādā tērpā sagaidīt Zaķa gadu pēc jūsu zvaigžņu zīmes

Bet, runājot par Aneti, tas pat netiek apspriests. Es pat nezinu, ko darīt. Kāzu izmaksas ir diezgan lielas, man vienam summa ir nepanesama. Ja nu vienīgi iztērēt visus uzkrājumus, ko mēs ar sievu sakrājām dzīvoklim. Bet, ja es atteikšos, mani vecāki apvainosies. Un, visticamāk, viņi iedzīvosies jaunos parādos, lai tomēr samaksātu par kāzām. Ko man darīt?

Māsas augstprātība, protams, pārsniedz visas robežas. Žēl, ka vecāki to nesaprot un seko meitas piemēram. Viena lieta būtu, ja tam vēl būtu līdzekļi. Tā viss krīt uz brāļa pleciem. Protams, palīdzība ģimenei ir svarīga un nepieciešama, taču kaut kādai līnijai ir jābūt. Varbūt stāsta varonim vajadzētu atteikties maksāt par kāzu izmaksām. Pretējā gadījumā māsa visu mūžu sēdēs viņam uz kakla. Ko jūs domājat par šo situāciju?

COMMENTS

Leave a Comment