Mana vecmāmiņa prata no nekā uzklāt greznu galdu, bet tagad tādas kulinārijas prasmes redzi reti.

Es gribēju dažādot pusdienu galdu – jūs varat izmantot milzīgu skaitu brošūru un pavārgrāmatu vai meklēt internetā. Tur var atrast visneparastākās receptes un gatavošanas padomus. Jums vienkārši jāanalizē informācija un jāpielieto zināšanas praksē. Ja sākumā kaut kas neizdodas, tad ar laiku iegūsi pieredzi un varēsi pagatavot jebkurus ēdienus.

Kā viņas gatavoja PSRS

Mūsu vecmāmiņām un māmiņām, kas dzīvoja Padomju Savienībā, bija jāpieliek neticami pūliņi un izdoma, lai no minimāla produktu komplekta pagatavotu dažādus un gardus ēdienus. Lai iegādātos ierobežotos pārtikas produktus, sievietēm dažreiz nācās stundām stāvēt garās rindās. Īpaši paveicās tiem pilsoņiem, kuriem bija “sakari” un “paziņas”, viņi dabūja preces “zem letes”.

Mājsaimniecība nedaudz atviegloja pārtikas trūkuma problēmas risināšanu. Tāpēc tie cilvēki, kuriem bija iespēja un nebija slinki, privātajā sektorā centās turēt mājputnus, trušus, cūkas, kazas un pat govis. Daudziem bija sakņu dārzs vai augļu dārzs. Saimnieki ne tikai paši izmantoja izaudzēto, bet arī pārdeva preci citiem pilsētniekiem.

Un ar prieku dalījās ar draugiem jaunās populārās ēdienu receptēs, ko varētu pagatavot viņas virtuvē. Ja saimniecei rokas izauga no “īstās vietas”, tad viņai izdevās uzklāt tik dāsnu galdu, ka kāds apskaustu. Un meitenes no bērnības mācījās no savām mātēm un vecmāmiņām prasmīgi vadīt mājsaimniecību un “uzburt” pie plīts. Galu galā tad nebija ne mikroviļņu krāsniņu, ne blenderu, ne virtuves kombainu, ne citas sadzīves tehnikas.

Lasi arī: Prognoze katram zvaigžņu zīmes pārstāvim 2023. gada augustam no Andželas Pērlas: šis mēnesis pārsteigs daudzus ar liktenīgām pārmaiņām!

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada augustam: jūsu laiks un enerģija jāliek prioritātē, lai nerastos zaudējumi dažādās dzīves sfērās!

Mūsdienu virtuve ir pilna ar modernām ierīcēm un iekārtām, kas var ievērojami atvieglot pavāra darbu vai pilnībā uzņemties noteiktus saimnieces pienākumus. Tomēr dažas meitenes neuzskata par vajadzīgu pavadīt pāris stundas dienā veselīga pašmāju ēdiena gatavošanai, bet visur izmanto pusfabrikātus.

Ja sievietes vecumā no 30 gadiem pārsvarā pašas gatavo vakariņas, tad jaunākā paaudze pasūta picas, frī, veikalā nopērkamās pankūkas vai tvaicē šķīstošos vermicelli.

Protams, tas ir viņu pašu bizness. Jums vienkārši jāiemācās arī gatavot. Cilvēki saka, ka ir daudz jāzina un jāspēj, un tad lūdz, lai tas nekad nenoderētu!

Leave a Comment